RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3407|回復: 22
打印 上一主題 下一主題
收起左側

Much More Cell Master

Colin 發表於 2007-3-19 20:24:28 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
http://www.rcmart.com/catalog/pr ... p;products_id=21065

如果我用依部差機黎差AAA電好唔好呀,定係仲有d咩差機會比佢更好?
同埋洗唔洗外置多隻牛比佢ga?

我淨係扲黎差3a 電最多差埋2a 而電車既電就未必差....
kaho0338 發表於 2007-3-19 20:36:04 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2007-3-19 20:24 發表
http://www.rcmart.com/catalog/pr ... p;products_id=21065

如果我用依部差機黎差AAA電好唔好呀,定係仲有d咩差機會比佢更好?
同埋洗唔洗外置多隻牛比佢ga?

我淨係扲黎差3a 電最多 ...

if only charge 3a don't need this type of charger.....just go on GP charger
u need 外置牛
 樓主| Colin 發表於 2007-3-19 21:06:55 | 只看該作者
原帖由 kaho0338 於 2007-3-19 20:36 發表

if only charge 3a don't need this type of charger.....just go on GP charger
u need 外置牛

仲要加隻牛就唔考慮lu,買 GP 1 hr 快差好定係半個鍾定係15 min 鍾比較好ga
kaho0338 發表於 2007-3-19 21:09:41 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2007-3-19 21:06 發表

仲要加隻牛就唔考慮lu,買 GP 1 hr 快差好定係半個鍾定係15 min 鍾比較好ga

i will choose GP 半個鍾 and buy two
 樓主| Colin 發表於 2007-3-19 21:10:53 | 只看該作者
原帖由 kaho0338 於 2007-3-19 21:09 發表

i will choose GP 半個鍾 and buy two

係有風扇定係無風扇o個隻呀?
kaho0338 發表於 2007-3-19 21:14:14 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2007-3-19 21:10 發表

係有風扇定係無風扇o個隻呀?

have fan will better
 樓主| Colin 發表於 2007-3-19 21:15:20 | 只看該作者
原帖由 kaho0338 於 2007-3-19 21:14 發表

have fan will better

30 min 快差依個有埋風扇差完排電熱唔熱ga?
 樓主| Colin 發表於 2007-3-19 21:18:44 | 只看該作者
V600D 好d 定係PowerBank u-smart 好呀
 樓主| Colin 發表於 2007-3-19 21:19:01 | 只看該作者
V600d 有得睇差左幾多,好吸引wor 又
 樓主| Colin 發表於 2007-3-19 21:21:37 | 只看該作者
There have more information

http://www.gpbatteries.com.hk/html/techinfo/chargers.asp

咁多選擇真係xx.....15min 快差o個部原來係3400 ma 差...
2slow 發表於 2007-3-20 10:08:29 | 只看該作者
原帖由 Colin 於 2007-3-19 21:21 發表
There have more information

http://www.gpbatteries.com.hk/html/techinfo/chargers.asp

咁多選擇真係xx.....15min 快差o個部原來係3400 ma 差...

I saw lots of brothers using this one, don't know if it can charge Intellect ??

登錄/註冊後可看大圖
tonytjia@zone 發表於 2007-3-30 00:36:41 | 只看該作者

回復 #9 Colin 的帖子

我用過GP d 义機覺得d電义得唔好同埋快d死
我買左部Maha MH-C800S覺得幾好又可以同時义八粒電仲係獨立义
又有function可以re-condition d 電
其實可以試下MH-C900 http://shop.mahaenergy.com/store/viewItem.asp?idProduct=423隻新機因為可以match埋電
http://www.mahaenergy.com/store/Index.asp

香港可以同代理直接買如要電話可PM我
 樓主| Colin 發表於 2007-3-30 03:01:54 | 只看該作者
差唔多成6舊水,都幾貴下 ,直接同代理買會唔會有折ga

但係依部野洗唔洗再加多隻牛 ?
james891031 發表於 2007-3-30 03:21:51 | 只看該作者
CELL MASTER用咩火牛???
kennily 發表於 2007-3-30 12:17:31 | 只看該作者
$69.95 幾低玩wor
 樓主| Colin 發表於 2007-3-30 14:18:07 | 只看該作者
原帖由 kennily 於 2007-3-30 12:17 發表
$69.95 幾低玩wor

唔係美金黎咩 ?
tonytjia@zone 發表於 2007-3-30 14:25:25 | 只看該作者

回復 #13 Colin 的帖子

No need to use power supply.
The price from HK distributor for the one I bought Maha MH-C800S is less than HKD400.
For the MH-C900 will be less than HKD500.
hellboy 發表於 2007-3-30 14:30:39 | 只看該作者
原帖由 tonytjia@zone 於 2007-3-30 14:25 發表
No need to use power supply.
The price from HK distributor for the one I bought Maha MH-C800S is less than HKD400.
For the MH-C900 will be less than HKD500.

4 5百块用作充AA 和 AAA号电池,效益差了点?!
tonytjia@zone 發表於 2007-3-30 14:31:31 | 只看該作者

回復 #18 tonytjia@zone 的帖子

Their hk distributor site is down, so can't find the price now.

the following copy from some website.
美國 "POWEREX" MH-C808M, MH-C801D, & MH-C800S 充電機討論區

-專業高級耐用安全微型處理器控制智能充電機
-可1小時快速充1-8粒流行的AA NiMH鎳氫電池/或兩小時溫和充電。
-可同時處理最多八粒任何組合的AA或AAA電池,智慧型晶片獨立管理每粒電的充電情況。*
-微型處理器管控每個充電位的獨立電路,共八組獨立電路。
-配安全強力分體式國際認可100-240V 50/60Hz火牛,全球通用,最高DC輸出為18V/2000mA (2 Amp!), 絕對夠力!
-添備keep-fit conditioning放電功能令電池回復最佳狀態。
-可充NiMH鎳氫電池 & NiCd鎳鎘電池。
-安全可靠,智慧型電路能分辨以下危險情況而不進行充電:
a.誤充即棄式(alkaline) 鹼性電池 (可能引至電池爆炸甚至火災,極適合有小孩的家庭使用)。
b.電池+/-錯誤倒轉放入。
c.電池內部已損壞如短路。
-充電機三年原廠工料保養,電池一年保養
*另有MH-C808M形號智慧型充電器可同時處理最多八粒任何組合的D, C, AA或AAA size的電池。
**100% compatible with Sanyo Eneloop batteries.  
-有意購買或研究請瀏覽 http://www.howenint.com 之後以電郵 [email protected] 或call ( 2356-2863 ) 聯絡有關事宜。
-本公司是廠商的香港區代理, 保養和來源的信心保證:
 樓主| Colin 發表於 2007-3-30 18:07:39 | 只看該作者
原帖由 tonytjia@zone 於 2007-3-30 14:31 發表
Their hk distributor site is down, so can't find the price now.

the following copy from some website.
美國 "OWEREX" MH-C808M, MH-C801D, & MH-C800S 充電機討論區

-專業高級耐用安 ...

我估我會買有得 match 電o個部,一次過差8粒對我無咩用