RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: Yoda
收起左側

Mini-Z 週記

樓主| Yoda 發表於 2016-7-24 00:50:09 來自手機 | 顯示全部樓層
今日GTR大戰M3超级好玩!!! 激戰連場!! 各車手情緒高漲到頂點!!!日後每星期要起碼玩一場
ralphli 發表於 2016-7-24 00:56:38 | 顯示全部樓層
今晚片得好激,GTR隊實力好强,要加緊操練
ZeroKwok 發表於 2016-7-24 01:10:18 | 顯示全部樓層
Yoda 發表於 2016-7-24 00:50
今日GTR大戰M3超级好玩!!! 激戰連場!! 各車手情緒高漲到頂點!!!日後每星期要起碼玩一場 ...

今晚超好玩!!!每星期最少要有一場這樣的激戰
 樓主| Yoda 發表於 2016-7-31 22:39:21 來自手機 | 顯示全部樓層
昨天為年度比賽的第二場 (1/27). 比賽氣氛依然激烈. 在高手林立的情況下, 我這個年半牌的車手在充足準備下亦只能於A9完成賽事. 我相信很多車友都會與到同一情況, 究竟會原意留在A組尾, 還是去B組頭攞獎杯? 每個人對於比賽的價值觀及心態都不一樣, 所以我相信沒有一個絕對的答案, 我亦只可以盡自己的能力去完成賽事! 心情依然開心!!!
ralphli 發表於 2016-7-31 23:20:56 | 顯示全部樓層
剛玩咗mini z接近二個月,昨天第一次在RCPHK比賽,心情既興奮又緊張,雖然自己玩過油動1/8油車至1/10电動車多年,但Mini Z有其吸引之處,另愛好RC朋友們去接觸其獨特之處,我就是其中之一,所以呢個多月來,得到好多師兄指教及操練,得到很好的成績,而我在心裏向自己講,要繼續努力去爭取佳績,不會放棄mini z 好玩之處。
PaulGarage 發表於 2016-8-1 11:01:20 | 顯示全部樓層
Yoda 發表於 2016-7-31 22:39
昨天為年度比賽的第二場 (1/27). 比賽氣氛依然激烈. 在高手林立的情況下, 我這個年半牌的車手在充足準備下 ...

不是名次同獎杯的問題,係依家嘅你同之前嘅你嘅比賽.

花咗心機時間後,希望換番對自己嘅肯定. 只要盡咗力有無杯都唔重要.
 樓主| Yoda 發表於 2016-8-1 20:49:45 | 顯示全部樓層
高見!!!!
youdamnhk 發表於 2016-8-1 21:49:46 | 顯示全部樓層
PaulGarage 發表於 2016-8-1 11:01

花咗心機時間後,希望換番對自己嘅肯定. 只要盡咗力 ...

冇錯要嬴人,先要贏自己。
ZeroKwok 發表於 2016-8-3 09:30:09 | 顯示全部樓層
PaulGarage 發表於 2016-8-1 11:01

花咗心機時間後,希望換番對自己嘅肯定. 只要盡咗力 ...

非常同意!
 樓主| Yoda 發表於 2016-8-7 12:50:25 來自手機 | 顯示全部樓層
昨晚GTR vs M3 vs CLK 戰況激烈, 各車手整個晚上都玩得非常盡興, 幸有比利羊為我們作現場直播. 最後CLK 擊敗其他兩大車厰得到全勝!!!! 我估計日後會有更多車廠參加!!!

https://www.facebook.com/everyone.rc/videos/983253825127558/
smok 發表於 2016-8-7 18:04:02 來自手機 | 顯示全部樓層
無錯 玩下車仔 唔好嬲啦
ZeroKwok 發表於 2016-8-8 23:58:22 | 顯示全部樓層
Yoda 發表於 2016-8-7 12:50
昨晚GTR vs M3 vs CLK 戰況激烈, 各車手整個晚上都玩得非常盡興, 幸有比利羊為我們作現場直播. 最後CLK 擊 ...

正!我都好想參加!加架英國車廠都好喎!
curry0816 發表於 2016-8-9 02:32:05 來自手機 | 顯示全部樓層
你果架
 樓主| Yoda 發表於 2016-8-15 15:35:44 來自手機 | 顯示全部樓層
本週末替京商盃Mini-Z 2016 香港區選拔賽(日本選手權) 協辦單位拍攝宣傳照, 今次的主角是 NSX concept-GT Raybrig. 很多車友試過此車殻後, 大部分都認同是一個好跑的MM殻. 而原裝廠花亦是很多人的心頭好!!! 如大家對Mini-Z 比賽有興趣的話, 請留意日後的公佈!!

輪距: 98mm
陣距: MM(W)
Offset: F1 R1
ZeroKwok 發表於 2016-8-17 13:58:28 | 顯示全部樓層
Yoda 發表於 2016-8-15 15:35
本週末替京商盃Mini-Z 2016 香港區選拔賽(日本選手權) 協辦單位拍攝宣傳照, 今次的主角是 NSX concept-GT R ...

正喎
ralphli 發表於 2016-8-17 14:59:00 | 顯示全部樓層
期待…………
北區 發表於 2016-8-17 18:28:21 | 顯示全部樓層
Yoda 發表於 2016-8-15 15:35
本週末替京商盃Mini-Z 2016 香港區選拔賽(日本選手權) 協辦單位拍攝宣傳照, 今次的主角是 NSX concept-GT R ...

這殼真的漂亮!!
但前導流一定要處理掉
不然很容易就爆殼
 樓主| Yoda 發表於 2016-8-18 15:40:06 來自手機 | 顯示全部樓層
每年Mini-Z的盛事, Kyosho Mini-Z  Cup 2017 終於在香港舉行選拔賽, 成績最好的五名車手可以出年二月到日本進行總決賽, 此為一次難得的經驗, 希望今次會多人參於及支持這場比賽!!! 出年為港爭光!!!!
 樓主| Yoda 發表於 2016-8-18 15:50:50 | 顯示全部樓層
ZeroKwok 發表於 2016-8-19 00:09:58 | 顯示全部樓層
Yoda 發表於 2016-8-18 15:40
每年Mini-Z的盛事, Kyosho Mini-Z  Cup 2017 終於在香港舉行選拔賽, 成績最好的五名車手可以出年二月到日本 ...

支持!支持!