RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3540|回復: 10
收起左側

[求教] Mini房車跑街選擇

樓主| ianthekitten 發表於 2016-7-5 23:22:19 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
土地問題加財力問題, 已經唔想再次入10仔坑想指教下有咩Mini房車款可以跑街?

1/28 細車 Mini-Z Racer / AMZ 之類車細太低跑唔到街, 一般街地完全無可能
1/28 Mini-Z Overland 無房車殼

1/24 Carisma GT24R 無其他殼選擇

仲有咩可以跑街既房車選擇?

謝謝指教
965 發表於 2016-7-5 23:39:25 | 顯示全部樓層
1/14 or 1/12 or mini size 1/10 la....
Some 1/18 is ok, HK road is so good.
 樓主| ianthekitten 發表於 2016-7-5 23:51:43 | 顯示全部樓層
965 發表於 2016-7-5 23:39
1/14 or 1/12 or mini size 1/10 la....
Some 1/18 is ok, HK road is so good.

1/18 已經係最盡
1/14 太大架
以前玩10仔都覺得麻煩同埋貴
依家想搵方便細車仔玩下
tkw67 發表於 2016-7-6 00:29:19 | 顯示全部樓層
如果平玩要求唔高可以買偉力959之類,三舊幾跑街尻衝都抵
 樓主| ianthekitten 發表於 2016-7-6 09:32:33 | 顯示全部樓層
tkw67 發表於 2016-7-6 00:29
如果平玩要求唔高可以買偉力959之類,三舊幾跑街尻衝都抵

959好似係buggy, 唔係房車款?
965 發表於 2016-7-6 11:54:27 | 顯示全部樓層
Yes, Willy 有 959? Good wor.
 樓主| ianthekitten 發表於 2016-7-6 12:19:28 | 顯示全部樓層
965 發表於 2016-7-6 11:54
Yes, Willy 有 959? Good wor.

我比較鍾意房車款
wrc 類型
civicwong 發表於 2016-7-7 01:23:52 | 顯示全部樓層
K969 & K989
alexmak 發表於 2016-8-13 19:35:05 | 顯示全部樓層
K969好快。
G66 發表於 2016-8-16 21:49:41 | 顯示全部樓層
奸商卡通車囉,但暫時得三種殼,個車架基本上係MINI BUGGY
http://www.kyosho.com/jpn/produc ... s6=&s7=&s8=
ahelp 發表於 2016-8-17 11:29:01 來自手機 | 顯示全部樓層
請問奸商卡通車how much?