RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 13094|回復: 22
收起左側

[玩家分享] TA07 PRO既玩家準備定$$$$

樓主| sean2013 發表於 2016-7-18 12:01:19 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
TA07 PRO既玩家準備定$$$$
jj2006 發表於 2016-7-18 12:51:19 來自手機 | 顯示全部樓層
何苦呢,買部千中pro 車好過啦
mattma369 發表於 2016-7-18 14:21:02 | 顯示全部樓層
應該膠會好走D
ckcgary 發表於 2016-7-18 14:51:58 | 顯示全部樓層
兩邊咁比二樓上死,會唔會過硬唔好扭?
小龍 發表於 2016-7-18 18:52:27 來自手機 | 顯示全部樓層
jj2006 發表於 2016-7-18 12:51
何苦呢,買部千中pro 車好過啦

真係幾辛苦,胶架變碳板。
Tam 發表於 2016-7-18 20:23:45 來自手機 | 顯示全部樓層
改炭板就唔好抄返個膠架設計la.  完全唔考慮車架扭動和回彈問題。 唔係是但改左炭板就一定好跑板就
Tam 發表於 2016-7-18 20:35:57 來自手機 | 顯示全部樓層
電位加左支柱, 唔知入唔入到排電。 另外二樓邊加高果過位係用單螺絲上, 車架扭完好可能回唔返正。 架車回行唔到直
jj2006 發表於 2016-7-18 20:36:32 來自手機 | 顯示全部樓層
佢地就係中意個layout 嘛
Tam 發表於 2016-7-18 20:42:54 來自手機 | 顯示全部樓層
架車係落場跑, 唔係觀賞模型, 如改左跑到跑唔直, 改來做什麼
JOHN2 發表於 2016-7-18 21:18:34 來自手機 | 顯示全部樓層

如果一整個車架低於$2000就值得體驗一下單皮帶樂趣,超過就唔容易令人投資落去
hihizaza 發表於 2016-7-19 01:28:17 | 顯示全部樓層
有錢都改左啲臂碼先啦,仲用膠
epc_mem 發表於 2016-7-19 08:40:24 | 顯示全部樓層
O甘改會唔會好膠 ~
yakuza 發表於 2016-7-19 08:43:59 | 顯示全部樓層
Tam 發表於 2016-7-18 21:23
改炭板就唔好抄返個膠架設計la.  完全唔考慮車架扭動和回彈問題。 唔係是但改左炭板就一定好跑板就 ...

Yes, exactly. Plastic has totally different property to carbon fiber, if they really do so, it will destory the original chassis design.
 樓主| sean2013 發表於 2016-7-19 12:01:33 | 顯示全部樓層
送部俾我都唔要啦,只係分享下曰本仔個腦好用,幾識創意工業,幾識新穎,幾識搵人錢.......
chiuxxc 發表於 2016-7-19 17:06:44 | 顯示全部樓層
由TA06之後已經是一部不設實際的怪獸設計,完全沒有行走性能可言和玩一部TT02無分別而且價錢還相宜得多!
tsfai 發表於 2016-7-19 21:27:45 | 顯示全部樓層
chiuxxc 發表於 2016-7-19 17:06
由TA06之後已經是一部不設實際的怪獸設計,完全沒有行走性能可言和玩一部TT02無分別而且價錢還相宜得多! ...

師兄,小弟覺得tt02不用op很多已非常好走好玩。
alextamhk 發表於 2016-7-19 23:33:00 | 顯示全部樓層
時光倒流二十年,好心孖星使錢挖啲勁人返來做design啦!
車仔明 發表於 2016-7-20 01:03:56 | 顯示全部樓層
由TA06之後已經是一部不設實際的怪獸設計,完全沒有行走性能可言和玩一部TT02無分別而且價錢還相宜得多! ...

系呀無錯
我玩開TT02玩得好開心
零件平又唔洗set太多野, 時間完全放在玩車 , 不是車玩人
TA系列我都玩過 , 請問C兄 TA系列由01~07邊一代系最令人滿足 , 戰力最強呢?
火星選手 發表於 2016-7-20 09:01:24 來自手機 | 顯示全部樓層

我正係覺得TA05 好跑,06都麻麻
bluefish 發表於 2016-7-20 09:13:15 來自手機 | 顯示全部樓層
單皮帶其實好有問題,平時d皮帶系一個方向彎曲,但單皮帶運行時內彎完又外彎,長期系咁,唔傷都唔得