RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5018|回復: 8
收起左側

[個人分享] * Revamp of Bebop 1 Router Mod™ to Router Mod Lander™ (28/Jul/2016)

樓主| solaris8x86 發表於 2016-7-28 22:37:29 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

我啲嘢,大家明架啦....

https://youtu.be/9NW7wgShWuY

我啲嘢,大家明架啦

我啲嘢,大家明架啦
mgbb2005 發表於 2016-7-28 23:39:24 | 顯示全部樓層
Wow!  Impressive mod!
 樓主| solaris8x86 發表於 2016-7-30 16:45:51 | 顯示全部樓層
來來去去其實只有我仲肯花時間mod....
teamlosi 發表於 2016-7-30 22:41:57 | 顯示全部樓層
科技曰新月異幾百蚊買個 (都都令) 都飛到5K啦...^^
 樓主| solaris8x86 發表於 2016-7-30 23:13:23 | 顯示全部樓層
ha...原來有人睇唔名英文...乜叫decommissioned.... ha....^^
 樓主| solaris8x86 發表於 2016-7-31 00:01:17 | 顯示全部樓層

唉,反正出開聲,以妨再有人英語水平....haha....... 我多解釋一句...片內一開始已説明: 「Decommissioned Bebop Router Mod, No of Flight = 2,267 times」 ,中文即意謂:「已退役 Bebop Router改型,飛行出航次數於13個月內已高達2,267次」。

此片內容其實意謂以老爺機再次又再次  (Bebop Drone -> Bebop Router Mod (第一次) -> Bebop Router Mod Lander (第二次)) 改裝嘅玩法,即使退役後,以廢物利用為出發點,用點心思,變成可犧牲嘅Lander型機体。(因為部機都飛咗2,267次,真真正正係部老爺機,所以land到返唔到嚟都無乜所謂。),當我一睇到有個儍西話飛到5k乜乜七七咁樣,我就幾firm佢英文生字水平有問題咯,大概當年HKCEE英文科肥佬咗吧... 但我希望最少身為車仔佬嘅你哋大家,起碼都要睇得明個Land字...

teamlosi 發表於 2016-7-31 00:26:43 | 顯示全部樓層
真係失覺晒我冇睇到你倏西片添..sorry...大反應到呢..
 樓主| solaris8x86 發表於 2016-7-31 00:35:29 | 顯示全部樓層

因為我一開始已經咁能樣講: 我啲嘢,大家明架啦....

咁我冧住大家實明架嘛,咪費時用中文字幕咯,點知竟然出現文盲...

rgemhkie 發表於 2016-8-3 08:02:28 | 顯示全部樓層
wonderful technique