RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: cHRisTiAN
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有得睇-----M-03R(星星網)

aauuttoo 發表於 2007-3-29 18:40:55 | 只看該作者
玩模型車跟玩真車一樣, 有人追求玩車,改車的樂趣. 有人追求速度.
若單純以速度去判定一輛車的好壞...我想什麼MPV..豪華四門房車早該絕跡.
而事實上...我總覺得ABC是為速度而生. 但如果你能克服M03的先天特性 (那"推頭"特性是很多玩車的人所喜觀的,情況如就如"漂移"一樣) 與ABC並駕齊駒..甚至超越之. 那恭喜你了..你所得到的樂趣必定比玩ABC更多.
阿海 發表於 2007-3-30 02:31:00 | 只看該作者
M03只是一架好easy handle,好小technic就可以好好玩的車子。

ABC,教主的Tech等等4WD小touring/MCar都是高性能的小車,但在內的學問是多很多的,如我和教主一起set的那小tech,簡直就係RC會考再考一次 ~~!!!好彩教主贏得的真係好精彩~~ ( THX教主 )

即食noodle食得多唔好,但係人人都愛吃,個個都知唔好ga,但在車場時,出發鬥車前,玩完車後宵夜,最常食咪又係instant noodle,why???好味又容二食,容二cook~~~~

也許M03真係垃圾,這九年來我眞係冇take care過多小架車,但是這小車真係時時都一樣easy to drive~~~ 我想這裡都有一兩個朋友仔見過我和教主在PYC大戰M03至5am,但他的M03已玩8年,我的4年,見過的人就知這些老爺車是如何老當益壯,冇maintenance ga wor~~~ hehehe

大家都係平民百姓玩下車仔,唔一定法拉利先至係跑車,Starlet Jazz仔都可以鬥下快ga~~~
阿海 發表於 2007-3-30 02:50:45 | 只看該作者
barrel兄,有時睇下點解人地玩得咁開心都係一種修養,try try領悟下喜愛M03的人的快樂啦
教主 發表於 2007-3-30 03:10:10 | 只看該作者
殿堂級人物總動員  誓保 M03 聲譽 ~

問你點頂 ~~~
76人‧小狂 發表於 2007-3-30 03:35:36 | 只看該作者
原帖由 阿海 於 2007-3-30 02:31 發表
M03只是一架好easy handle,好小technic就可以好好玩的車子。

ABC,教主的Tech等等4WD小touring/MCar都是高性能的小車,但在內的學問是多很多的,如我和教主一起set的那小tech,簡直就係RC會考再考一次 ~~! ...

係...海哥講得好o岩~!!

"見過的人就知這些老爺車是如何老當益壯,冇maintenance ga wor~~~ "
D車壯到我第一次見睇倒係直頭"啞"左...(可能我根本玩唔倒咁快ge關係...)(=_=!!)

果陣見場上嘩聲笑聲四起,係充滿喜悅ge~
而一眾有技藝、理論,仲有 "車品" ge高手o係晒台上面,
冇一個係為死鬥而玩M03,全部都係為求玩得開心ge~
佢地個個都真係玩得好開心丫~!!
玩完又真係唔駛點整,之後又黎過~~
我淨係睇都好有果份興奮~!!!
呢個係我次次山長水遠入PYC睇到5am的動力來源~!
值得ge~!!!!!!

我念亦都係佢地玩 M03 ge原因&目的~!!
VoneRRR 發表於 2007-3-30 06:07:22 | 只看該作者
雙星繼續出M-03 一定係有灑原因0既。 真係0吾好當人無做MARKETING RESEARCH啦
其中一個原因係仲有好多人愛玩這個MODEL
不過當然好多人都覺得開發架新車去代替M-03好啦﹐ 都話晒0甘耐啦
好簡單鍾意未買囉﹐ 0吾鍾意未0吾好買囉。
天照 發表於 2007-3-30 12:28:09 | 只看該作者
連海哥都出嚟講兩句!

仲有邊個夠膽話M03係蠟鴨!?
akjl338 發表於 2007-3-30 16:57:00 | 只看該作者
原帖由 天照 於 2007-3-30 12:28 發表
連海哥都出嚟講兩句!

仲有邊個夠膽話M03係蠟鴨!?

SpoonS2000 發表於 2007-3-30 22:20:38 | 只看該作者
好野,又到我e個幕後工作人員出黎打完場~~~
車快not=好車,落得場亦唔=係一部好車~~
車好唔好唔係結構問題,係車手本身隻手夾唔夾部車ja~
你鍾意個部車自然會覺得佢好~~

何況,車好唔=你一定發揮到~~

滿意就拍下手la.....多謝
wingx2 發表於 2007-3-30 22:49:31 | 只看該作者
原帖由 SpoonS2000 於 2007-3-30 22:20 發表
好野,又到我e個幕後工作人員出黎打完場~~~
車快not=好車,落得場亦唔=係一部好車~~
車好唔好唔係結構問題,係車手本身隻手夾唔夾部車ja~
你鍾意個部車自然會覺得佢好~~

何況,車好唔=你一定發揮到~~

滿意就 ...

ming 發表於 2007-3-30 22:54:51 | 只看該作者

回復 #124 教主 的帖子

啱呀,我玩m03嗰陣成日cup車,但係人地嗰d又無事,我都係怪自己技術唔好
monkichi0210 發表於 2007-3-31 02:19:15 | 只看該作者
原帖由 ming 於 2007-3-30 22:54 發表
啱呀,我玩m03嗰陣成日cup車,但係人地嗰d又無事,我都係怪自己技術唔好

借d"椅"想偷師........ .........just kidding.........
alvin155 發表於 2007-5-11 23:15:40 | 只看該作者
我都改m-03架,仲大大大改,但我手車屎屎屎屎,我享受改ㄚ嗎,咁咪得law
kaho0338 發表於 2007-5-12 02:38:13 | 只看該作者
原帖由 alvin155 於 2007-5-11 23:15 發表
我都改m-03架,仲大大大改,但我手車屎屎屎屎,我享受改ㄚ嗎,咁咪得law

cool, let share with us