RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2195|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

迷Alphard迷到= =''

carlos1215 發表於 2007-3-29 21:00:33 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
迷Alphard迷到= =''   想買埋銀色.........另外想自製金色 ==''.......

登錄/註冊後可看大圖

plus 今日鐵路博物館影==

登錄/註冊後可看大圖

=.= 比人整完之後架車好鬼快
dieung 發表於 2007-3-29 21:16:19 | 只看該作者
cannot see~~~~
 樓主| carlos1215 發表於 2007-3-29 21:24:43 | 只看該作者
原帖由 dieung 於 2007-3-29 09:16 PM 發表

?? 睇到bor
 樓主| carlos1215 發表於 2007-3-29 21:25:14 | 只看該作者
原帖由 dieung 於 2007-3-29 09:16 PM 發表

?? 睇到bor
dedee627 發表於 2007-3-29 22:05:27 | 只看該作者
post上黎la~~貼xanga條link拱懶ga!!我响大6睇吾到ga!!
sfdo 發表於 2007-3-30 18:12:12 | 只看該作者
好奇問,
裝呢隻殼後 ,架車過彎性能有冇明顥變化?

因我架 MR01 o係 石屎地玩, 搞極都係好似打 白鴿轉,想試試呢隻高重心o既殼 睇下搞唔搞得好 ....
mikewu 發表於 2007-3-30 18:21:10 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-3-30 18:12 發表
好奇問,
裝呢隻殼後 ,架車過彎性能有冇明顥變化?

因我架 MR01 o係 石屎地玩, 搞極都係好似打 白鴿轉,想試試呢隻高重心o既殼 睇下搞唔搞得好 ....

flips over every corner...
for better performance, use less grippy tires.....
sfdo 發表於 2007-3-30 18:31:25 | 只看該作者
原帖由 mikewu 於 2007-3-30 18:21 發表

flips over every corner...
for better performance, use less grippy tires.....

咁過引,等我都買返隻試下先
mikewu 發表於 2007-3-30 18:35:13 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-3-30 18:31 發表

咁過引,等我都買返隻試下先

I hated it....  cup 4 all the time.. I ended up playing Estima or Odyessy....
sfdo 發表於 2007-3-30 22:30:27 | 只看該作者
原帖由 mikewu 於 2007-3-30 18:35 發表

I hated it....  cup 4 all the time.. I ended up playing Estima or Odyessy....

試下用 offset 闊鈴 啦。

再講,我已經根據呢個綱o既 Set車簡表  盡力將自己架 MR01 搞到條尾咬地,但開快D都係打白鴿轉,呢隻殼可能解決到...(及我又幾鐘意)
(妄想: 如果你唔o岩用o既可否平讓俾我?)
 樓主| carlos1215 發表於 2007-3-30 23:03:00 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-3-30 10:30 PM 發表

試下用 offset 闊鈴 啦。

再講,我已經根據呢個綱o既 Set車簡表  盡力將自己架 MR01 搞到條尾咬地,但開快D都係打白鴿轉,呢隻殼可能解決到...(及我又幾鐘意)
(妄想: 如果你唔o岩用o既可否平讓俾我?)

5係播…..我認為車殼的高低5係最重要…………
最重要係有條適合的tie
我本來係原裝tie………架車成日打白鴿轉………又反車………
初初以為因為呢款車殼太高………
點知尋日換左咬地tire後………….乜事都無…….. 仲有非常好的表現…^.^
sfdo 發表於 2007-3-31 08:09:10 | 只看該作者
我架車胎 已經係 尾10度义紋 頭30度。
因為參考過其他 post 話高重心o既車有助o係較跣o既地方咬地。

即係我諗 呢隻殼較適合o係石屎地 / 多胎屎o既賽道 玩。
條賽道夠咬o既我估用返 跑車殼 就 OK。

信口開河:
呢個 post 第2張相 係唔係o係 大埔 富善街 上邊 o個處 影o既?

樓主| carlos1215 發表於 2007-3-31 08:43:22 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-3-31 08:09 AM 發表
我架車胎 已經係 尾10度义紋 頭30度。
因為參考過其他 post 話高重心o既車有助o係較跣o既地方咬地。

即係我諗 呢隻殼較適合o係石屎地 / 多胎屎o既賽道 玩。
條賽道夠咬o既我估用返 跑車殼 就 OK。
...

係a...........鐵路博物館@富善街上D ma
lamcwai 發表於 2007-4-11 01:32:58 | 只看該作者
我都有部

登錄/註冊後可看大圖