RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 15094|回復: 34
收起左側

[新產品資訊] ~~ Xray T4 '17 值得換嗎 ?

樓主| IBM 發表於 2016-9-30 23:24:41 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
T4 '17  終於登場

今年個人比較留意, 是這個可調底板支撐

加了之後, 二樓板會不會耐用一點?   

樓主| IBM 發表於 2016-9-30 23:31:47 | 顯示全部樓層
每年跟多件 option 已是新 version 的噱頭

'15  跟個 ARS
'16  跟多套三節棍

今年就送吊高轉向系統, 似乎今年筍D  

最驚羊毛出自羊身上, 唔知今年會賣幾錢?

樓主| IBM 發表於 2016-9-30 23:39:22 | 顯示全部樓層
大減座改矮左喎, 等二樓板好扭D, 但係個 bearing 好似仲掂住

樓主| IBM 發表於 2016-9-30 23:53:02 | 顯示全部樓層
底板左右對稱地 cut, 已是新車的潮流,  Xray 肯跟下風了

個人覺得今年部車的改進都是針對地改善之前的不足, 都叫做有D heart

你睇, 連 Bumper 都優化埋  

樓主| IBM 發表於 2016-9-30 23:58:59 | 顯示全部樓層
睇到心郁郁,  
值唔值得換呢  ???  

https://teamxray.com/t4/2017/en/#5

等我今晚刨下份 manual 先

https://teamxray.com/t4/2017/en/download/

車仔明 發表於 2016-10-1 13:44:34 | 顯示全部樓層
brianych 發表於 2016-10-1 18:09:05 | 顯示全部樓層

Part list. 我諗仟頭可以 Upgrade 到
301142        T4'17 CHASSIS 2.2MM GRAPHITE
303066-O    T4'17 ALU LAYSHAFT BULKHEAD CLOSED L/R - ORANGE
303067-O    T4'17 ALU MOTOR MOUNT - ORANGE
303068-O    T4'17 ALU MOTOR MOUNT PLATE - ORANGE
306204-O    T4'17 ALU SERVO MOUNT - ORANGE
306233        T4'17 GRAPHITE FLOATING SERVO HOLDER 3.0MM
306530        T4'17 GRAPHITE CHASSIS STIFFENER 3.0MM

車仔明 發表於 2016-10-1 20:29:01 | 顯示全部樓層
T4,17登場,T4粉絲當然系要買啦,吾買就會out , 吾夠T4,16鬥,對不對
我都等緊TT03登場,一出即買!
 樓主| IBM 發表於 2016-10-1 22:05:29 | 顯示全部樓層
brianych 發表於 2016-10-1 18:09
Part list. 我諗仟頭可以 Upgrade 到
301142        T4'17 CHASSIS 2.2MM GRAPHITE
303066-O    T4'17 ALU  ...

保守估計都要成千三以上,但也是一種樂趣

希望零件會快D到

新車 optoon 有齊,亦都非常吸引  

車仔明 發表於 2016-10-2 00:57:05 | 顯示全部樓層
新車 optoon 有齊?!
brianych 發表於 2016-10-2 13:46:35 | 顯示全部樓層
IBM 發表於 2016-10-1 22:05
保守估計都要成千三以上,但也是一種樂趣

希望零件會快D到

玩開啲師兄可能已經 Option 曬,賣二手出去又唔值錢又煩。所以我比較喜歡如果唔係大改,買 parts upgrade 好過
hellowong 發表於 2016-10-2 17:12:37 | 顯示全部樓層
Parts upgrade 是否意思option?
brianych 發表於 2016-10-2 18:42:20 來自手機 | 顯示全部樓層
唔係,你睇返之前個 parts list. 其實 15/16 只係 upgrade 咗呢啲嘢变成 T4 17,不過好多師兄通常都係放二手買新版,因為啲車玩得多啲 parts 都唔多唔少有損耗。因為小弟諗住開 BD8,所以想用少啲錢嚟 upgrade 玩吓
TRF418 發表於 2016-10-2 21:39:33 | 顯示全部樓層
玩得RC , 千幾算系咩$,改來改去不如成架買,出一架買一架好過買upgrade件
brianych 發表於 2016-10-2 22:24:20 來自手機 | 顯示全部樓層
我都係咁話,不過我買 BD8之嘛
Tam 發表於 2016-10-4 19:47:26 來自手機 | 顯示全部樓層
改動唔大, 現在玩係2015, 看完改動都無動力去换2017
kwong68 發表於 2016-10-4 21:51:04 來自手機 | 顯示全部樓層
rcMart 買T4 17有車殼跟還比yokomo BD8平左幾百BD8睇落都改變不大
jj2006 發表於 2016-10-4 22:44:19 來自手機 | 顯示全部樓層
我覺得bd8 有誠意啲,不過應該都唔會買
brianych 發表於 2016-10-7 23:05:25 來自手機 | 顯示全部樓層
Tam 發表於 2016-10-4 19:47
改動唔大, 現在玩係2015, 看完改動都無動力去换2017

都好過 15上16,係底板開多幾個窿,剛剛買咗 17啲金屬件,如果要求不高,只要買返塊新17底版就可以升級,因為啲新件位同舊件一樣,啲舊件可以装返上17底版
Tam 發表於 2016-10-8 13:06:17 來自手機 | 顯示全部樓層
其實只改17板有什麼好處? 只是servo 座改了中位,不如那這些錢, 改下彈工, 改下臂碼, 不是更好嗎?