RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 10312|回復: 24
收起左側

[電變問題] Sanwa Super Vortex Zero Esc

樓主| Akiosobur 發表於 2016-11-14 08:18:19 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
各位c ching好,現在用遙控系Sanwa MT4S買Sanwa Esc,想在遙控用Sanwa Esc setup听一下你地比意见和使用心徳。
幫忙,謝謝妳!
slspp 發表於 2016-11-14 16:58:42 來自手機 | 顯示全部樓層

師兄!我都新換左 MT4S ,早排都有留意 Sanwa 電變,一般鋪頭都無賣,並且吾建議用佢,話性價比吾高…最大鑊既係連代理既偉高,自已都無放出黎賣。我都想知,有用緊既師兄講下,係咪堅係咁流…直接係遙控道較晒所有野,仍然好給引……
swans 發表於 2016-11-14 19:02:36 | 顯示全部樓層
偉高放左係收銀對面隻玻璃櫃入面
用MT4S自己入menu改返個code幾code幾做功能會易睇D
manmanpvg 發表於 2016-11-14 19:24:41 來自手機 | 顯示全部樓層
師兄好不好用
swans 發表於 2016-11-14 20:39:04 | 顯示全部樓層
加速柔D囉,不過真係太多野可以set,如果唔識set亂噤都幾大分別
仲有佢可以玩到1 cell電的
kin2651 發表於 2016-11-14 20:47:47 | 顯示全部樓層
MT4S只可以對第一代,可以set哂8樣function ,最新第二代啲function 對應唔哂,只可以對5個function ,boost 同turbo 無得set,如果你想用第一代嘅話,低T好易過熱而cut電,玩高T就加速力無其他電變好,要用重磁摩打會好啲,以上是個人用後感。
jj2006 發表於 2016-11-14 22:47:42 來自手機 | 顯示全部樓層
相比起,好似GM 好啲
cliffchow 發表於 2016-11-18 15:22:41 | 顯示全部樓層
我用M12 + 482 + Sanwa Super Vortex Zero Esc 裝落F1

試過17.5T 及 21.5T 各其他電變差不多

最大好處是可以即時看到電壓, 温度 x 2, 轉速. 及可以即時在M12 更改 Sanwa Super Vortex Zero Esc 的 設定
terrykan 發表於 2016-11-18 16:03:50 | 顯示全部樓層
我都好想買嚟試吓!
JOHN2 發表於 2016-11-18 20:08:34 來自手機 | 顯示全部樓層
出左ver2, 出埋programme box,但唔知MT-s對唔對到?
terrykan 發表於 2016-11-20 00:43:15 | 顯示全部樓層
請各位師兄幫幫手!
今日入咗隻SUPER VORTX Stock
咁佢話670A咁=HW 幾多A呀?
咁可以最高用到幾多turn摩打呀?
 樓主| Akiosobur 發表於 2016-11-20 01:21:55 | 顯示全部樓層
terrykan 發表於 2016-11-20 00:43
請各位師兄幫幫手!
今日入咗隻SUPER VORTX Stock
咁佢話670A咁=HW 幾多A呀?

4.5T Motor
kin2651 發表於 2016-11-20 08:28:30 來自手機 | 顯示全部樓層
呢隻同ver2一樣要M12S先對應哂10個設定,其他model對到頭5項,boost turbo唔可以用控set,670A太约是90-100A左右,
kin2651 發表於 2016-11-20 08:30:07 來自手機 | 顯示全部樓層
隻電變講明stock 最好用stock摩打
 樓主| Akiosobur 發表於 2016-11-20 08:59:35 | 顯示全部樓層
Sanwa Super Vortex Zero Esc 740A
SUPER VORTEX Stock 670A

swans 發表於 2016-11-20 19:26:08 來自手機 | 顯示全部樓層
670A係個peak輸出,用hw嗰d叫法大約90A左右低一級嘅model
cliffchow 發表於 2016-11-20 23:15:09 來自手機 | 顯示全部樓層
ver2 要用m12s, 有code10 才可以對晒. mts 有冇code10? m12 就無 ...
kin2651 發表於 2016-11-21 21:28:45 | 顯示全部樓層
等MT-44,呢支同M12S有code10功能
 樓主| Akiosobur 發表於 2016-11-22 10:31:20 | 顯示全部樓層
slspp 發表於 2016-11-14 16:58
師兄!我都新換左 MT4S ,早排都有留意 Sanwa 電變,一般鋪頭都無賣,並且吾建議用佢,話性價比吾高…最大 ...

Rcmart有賣Sanwa Super Vortex Zero Esc好正,。不會買HW v3.1以上。

slspp 發表於 2016-11-23 22:26:53 | 顯示全部樓層
其實Ver 1 同 Ver 2 點分?