RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5847|回復: 8
收起左側

AWD同MR03比, AWD系咪圈速會快啲

樓主| mcheung63 發表於 2017-2-1 01:04:14 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
AWD同MR03比, AWD系咪圈速會快啲? 我想買架MR03, MR03 pro mm同pro有咩唔同?
thanks
G66 發表於 2017-2-1 01:05:06 來自手機 | 顯示全部樓層
睇你跑咩地
G66 發表於 2017-2-1 01:07:30 來自手機 | 顯示全部樓層
如果出MR03 Pro 念都唔使念唔使出GP版啦
tkw67 發表於 2017-2-1 08:08:11 | 顯示全部樓層
如果跑地氈場AWD一定好跑過後驅
 樓主| mcheung63 發表於 2017-2-2 12:48:10 | 顯示全部樓層
地氈場摩擦力高,點解MR反而沒有優勢?
kcliu02 發表於 2017-2-6 10:45:26 來自手機 | 顯示全部樓層
可能我set得唔好,我架MR03出彎同AWD比有段大差距。 珠差緊出彎比油易甩尾,珠差鬆又好似冇力。好難set,玩到冇咩心機。
 樓主| mcheung63 發表於 2017-2-15 12:50:34 來自手機 | 顯示全部樓層
可否認為awd比較快?
ericho 發表於 2017-10-24 03:35:49 | 顯示全部樓層
kcliu02 發表於 2017-2-6 10:45
可能我set得唔好,我架MR03出彎同AWD比有段大差距。 珠差緊出彎比油易甩尾,珠差鬆又好似冇力。好難set,玩 ...

珠叉根本係有問題的設計,鬆緊難定,太鬆留失動力,真車根本唔會用,都唔明點解會有人買
就算係都應該改牙叉油黏度來改變叉速強度
Akiosobur 發表於 2017-10-25 00:32:06 | 顯示全部樓層
MY MR03VE PRO GP好玩正。