RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6190|回復: 9
收起左側

新搞作 Gtop F171

樓主| rave1010hk 發表於 2017-4-8 23:24:53 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
上星期手痕痕搞咗架新車出嚟,我稱為Gtop F171,因為想就行柏油路埸,所以設計用T板,而前上擔用咗蛇仔的膠上A臂及碳纖支撑片,下A臂自己用碳纖裁出來,轉向杯用自家造的可調軸距金屬轉向杯。尾擔及後軸用了孖蒸104的金屬件,其他部分由其是碳纖件全部自己做出來。
Friday 發表於 2017-4-10 05:39:33 | 顯示全部樓層

睇你廈門第二場CETC表演啦 ^_^
r003 發表於 2017-4-10 13:55:27 | 顯示全部樓層
nice car!!!!!!!!!!!!!!
LWING 發表於 2017-4-10 15:00:14 | 顯示全部樓層
 樓主| rave1010hk 發表於 2017-4-11 01:59:09 | 顯示全部樓層
Friday 發表於 2017-4-10 05:39
睇你廈門第二場CETC表演啦 ^_^

廈門、上海站都唔去了,留返香港站。
nel3838 發表於 2017-6-27 05:43:16 | 顯示全部樓層

帥兄 , 丅 板 :thumb: , 麾打座碳纖加挭...
alan@fire 發表於 2017-6-28 02:27:11 | 顯示全部樓層
Ching, 好利害啊!!
dennis2008 發表於 2017-7-24 12:16:14 | 顯示全部樓層
師兄:柏油路埸,所以設計用T板

請問用T扳設計會比較好?
返應較快?
 樓主| rave1010hk 發表於 2017-7-25 18:47:38 | 顯示全部樓層
dennis2008 發表於 2017-7-24 12:16
師兄:柏油路埸,所以設計用T板

請問用T扳設計會比較好?

用T板設計會反應較快。
dennis2008 發表於 2017-7-27 12:06:20 | 顯示全部樓層
rave1010hk 發表於 2017-7-25 18:47
用T板設計會反應較快。

明白,謝謝!