RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: gary
打印 上一主題 下一主題
收起左側

new xpress mini ??(再更新)8-6-07

ALEXANDER 發表於 2007-5-22 01:30:14 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 22/5/2007 01:06 AM 發表

個問題就係可能好似你話齋 , 要買個 servo saver 先可以用 , 因為我覺得佢好似隻 servo 放得較後位置 ! ( 唔識形容 )

自己再鑽個孔咪得囉~
ellis 發表於 2007-5-22 09:36:06 | 只看該作者
原帖由 ALEXANDER 於 2007-5-22 01:30 發表

自己再鑽個孔咪得囉~

咁要對得d位好準先得囉, 有難度~~~
ellis 發表於 2007-5-22 09:37:29 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2007-5-22 01:13 發表

咁都好過第一代 Xpress Mini 吖......你睇吓我部車.....直情係 "擠迫户" 啦..... .........又或者我之前冇揾設計裝修公司 design 過啦.......

令人懷念既車仔, 我已前都有一部, 可惜..................掉左~
courel500 發表於 2007-5-23 09:33:13 | 只看該作者
原帖由 minimini 於 2007-5-22 01:13 發表

咁都好過第一代 Xpress Mini 吖......你睇吓我部車.....直情係 "擠迫户" 啦..... .........又或者我之前冇揾設計裝修公司 design 過啦.......

都唔係好擠迫 , 當年既車 , 10 架有 9 架都係咁啦 , 其實而家諗返起都唔係 D 車既問題 , 應該係話 D 電子野 size 問題 , 就好似當年細既接收都好似 297 個一類 , 而家梗係大啦 , 個陣時叫做細啦嗎 , 同埋都好似無乜細電變 , 咩 TC / GM 都叫細 ..... , 所以你架車而家返 D 細電子野已經好好多啦 !
另外 , 你個 Atom 仲精神嗎 , 個時我都有諗過用係 Touring 度 , 但佢個 spec. 好似係 for 1/12 多 D , 所以一直都無玩過呢隻 esc , 遺憾中
minimini 發表於 2007-5-23 23:41:55 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2007-5-23 09:33 發表

都唔係好擠迫 , 當年既車 , 10 架有 9 架都係咁啦 , 其實而家諗返起都唔係 D 車既問題 , 應該係話 D 電子野 size 問題 , 就好似當年細既接收都好似 297 個一類 , 而家梗係大啦 , 個陣時叫做細啦嗎 , 同埋都好似 ...

bro courel500 你都講得啱嘅.......嗰個年代 Atom 呢隻衰鬼電變簡直係細到冇人有 tim 啦.....我最初都驚隻電變頂唔住.....所以我都係用手繞 14 turns "Cam" 摩打.....(唔敢用 11 或 12 turns)........又 ok 喎.......之後流行 23 turns 摩打......就更加 no problem 啦.......

呢部車而家都仲好壯健吓.......不過佢多數喺飾櫃度 "攤抖"........

amy 發表於 2007-5-24 20:09:45 | 只看該作者
車尾 toe in 有無得較??有無出過有度數的尾杯?或其他???
wingx2 發表於 2007-5-24 22:43:09 | 只看該作者
原帖由 amy 於 2007-5-24 20:09 發表
車尾 toe in 有無得較??有無出過有度數的尾杯?或其他???

有尾碼調教 ton in!
 樓主| gary 發表於 2007-6-8 18:01:01 | 只看該作者
 樓主| gary 發表於 2007-6-8 18:02:23 | 只看該作者
包裝好細盒~~
kaho0338 發表於 2007-6-8 20:51:55 | 只看該作者
minimini 發表於 2007-6-8 23:21:05 | 只看該作者
what will be the expected price ??......
馬田 發表於 2007-6-8 23:45:20 | 只看該作者
rcmart仲未更新.. 非常期待哦!!