RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5062|回復: 14
收起左側

[技術問題] 請教SIick tire咩牌子好跑?

樓主| pingon 發表於 2017-5-24 16:35:50 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x

請教SIick tire 跑Jv咩牌子好?volante如何?
sean2013 發表於 2017-5-24 17:35:43 | 顯示全部樓層
乜tire 都跑得,最緊要度數合適
Hpibbq 發表於 2017-5-24 20:07:07 來自手機 | 顯示全部樓層
sweep, rush
james9999 發表於 2017-5-25 00:16:53 | 顯示全部樓層
GQ ,Rush
火星選手 發表於 2017-5-25 00:30:15 來自手機 | 顯示全部樓層
Sweep ok , TP very ok,rush is okok
 樓主| pingon 發表於 2017-5-25 10:41:46 來自手機 | 顯示全部樓層
多謝幾位c兄意見
Tam 發表於 2017-5-26 19:32:58 來自手機 | 顯示全部樓層
Tp,  sweep,  rush,  sorex,  gq,  volante 完部都用過。 rush 是最好。一套呔玩到40排電。 第二係tp, 無rush 那麼好彎, 玩到25排電上下。 sweep 玩左5排電就掉左佢, volante 頂到10排電, gq 玩左2排電,放裡一邊,已後無再玩。 sorex 都玩到20多排電, 但好似tp 好彎少fh
Tam 發表於 2017-5-26 19:35:09 來自手機 | 顯示全部樓層
以上是在jv 的情況, 唔同場會有點點差別
JOHN2 發表於 2017-5-26 19:41:40 來自手機 | 顯示全部樓層

小弟個人經驗4.5T,rgt/cso 2車架 ,Jv ,唔用呔水
Rush - 耐用好跑
Tp- 都屬耐用好跑,但最好買碟軨,象真軨比較易撞爆

Volante - 同Rush接近但15排电左右頭呔骨位已穿

RI - 都好跑,但反2次車之後爆軨

Sweep- 我完全玩唔掂

Tam 發表於 2017-5-26 20:22:56 來自手機 | 顯示全部樓層
Sweep 係應該放在垃圾筒, 吾係放在模型鋪
 樓主| pingon 發表於 2017-5-26 20:29:02 | 顯示全部樓層
多謝C兄提供意見.
火星選手 發表於 2017-5-27 00:12:21 來自手機 | 顯示全部樓層
其實sweep 唔係唔得,而係同你地用緊嘅呔特性唔同,要重新set 過
JOHN2 發表於 2017-5-27 00:52:02 | 顯示全部樓層
Tam 發表於 2017-5-26 20:22
Sweep 係應該放在垃圾筒, 吾係放在模型鋪

Sweep,我照用jv 設定,改8.5T放街上磗路可以玩到,但俾油仍然唔可以大大腳,佢可能出俾鬼佬玩17.5 N/A
dshek 發表於 2017-5-27 12:48:36 來自手機 | 顯示全部樓層
rush行40排电真高手,我行13.5ff 玩吾到30排
Tam 發表於 2017-5-28 11:37:30 來自手機 | 顯示全部樓層
FF 重心在頭, 又要加減速又要轉向,頭呔損耗快好多。 我玩4wd 10.5t, 唔set 大 camber,  和每排電都掉换呔,玩到40排電唔係難事, JV 好多c hing 都玩到40 排電以上