RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3615|回復: 7
收起左側

新手問題

樓主| Patrick2531 發表於 2017-6-28 13:12:53 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問師兄們,$1500左右,連搖控,有乜選擇

小弟從未接觸個飛機,如果要diy都可以的

如果架飛機,可唔可以調教到冇咁快,因超新手

lamlawrence3c3c 發表於 2017-6-30 17:01:52 | 顯示全部樓層

要睇師兄要玩咩尺吋
1500  一般都只夠買2-4吋機 +遙控 (未計Goggles)
你可以留意一下Kingkong 90GT
而家飛控F3F4,入面都可以設置Angle Mode(自穩模式), Horizon Mode , Acro Mode.
 樓主| Patrick2531 發表於 2017-7-2 17:29:43 來自手機 | 顯示全部樓層
Thx 師兄,已經曾加首次既玩具款額,已同老虎那申請了,預計首次大約5千左右,有乜介紹!
lamlawrence3c3c 發表於 2017-7-2 21:44:28 | 顯示全部樓層
Patrick2531 發表於 2017-7-2 17:29
Thx 師兄,已經曾加首次既玩具款額,已同老虎那申請了,預計首次大約5千左右,有乜介紹! ...

https://www.banggood.com/Walkera ... d6tQCFYmVvQodDx8AQA

Walkera Rodeo 110 FPV Racing Drone BNF RTF
ericwetland 發表於 2017-7-2 21:53:57 | 顯示全部樓層
淘寶也有,便宜點!
https://world.taobao.com/item/54 ... 01.33.438ba71LdQJLw

我也是剛從新手到可以做些bank turning.   要做許多基本的練習如walking the dog。Youtube許多教用的videos.
lamlawrence3c3c 發表於 2017-7-3 01:19:42 | 顯示全部樓層

你指既bank tuning 係指CC3D?? 同埋請教一下咩係walking the dog?
 樓主| Patrick2531 發表於 2017-7-3 11:29:21 來自手機 | 顯示全部樓層
Thx,師兄
AnsonHo 發表於 2017-7-6 07:32:16 來自手機 | 顯示全部樓層
第一次唔好買咁貴既機,係facebook二手區留意下舊機,第一架預左炒爆