RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4103|回復: 13
收起左側

6X6 kongHead g-01 那裡有買?

樓主| Tam 發表於 2017-9-15 08:21:33 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問那間有價, 賣幾錢?
阿邊個 發表於 2017-9-15 14:57:22 | 顯示全部樓層
見偉高有, 價就唔知了.

呢款多唔多人玩? 好玩嗎? 有冇ching 分享下? 我都痕緊.
chacha 發表於 2017-9-15 17:03:27 | 顯示全部樓層
深水步賣模型0個間老字號,上星期見$1000有找
 樓主| Tam 發表於 2017-9-15 18:46:29 來自手機 | 顯示全部樓層
chacha 發表於 2017-9-15 17:03
深水步賣模型0個間老字號,上星期見$1000有找

褔x?  這間好少rc 野賣wo
 樓主| Tam 發表於 2017-9-15 18:53:53 來自手機 | 顯示全部樓層
阿邊個 發表於 2017-9-15 14:57
見偉高有, 價就唔知了.

呢款多唔多人玩? 好玩嗎? 有冇ching 分享下? 我都痕緊. ...

長版GF01, 唔可以起頭,速度慢過GF01少少, 但rally 和攀爬能力強過GF01. 不過這些是fun car 玩樂為主
chacha 發表於 2017-9-15 19:07:25 | 顯示全部樓層
Tam 發表於 2017-9-15 18:46
褔x?  這間好少rc 野賣wo

近呢幾年,佢都有賣 RC 草蜢、黃蜂、BIG WIN 同 P34都有,不過數量唔多
阿邊個 發表於 2017-9-15 21:04:25 來自手機 | 顯示全部樓層
Tam 發表於 2017-9-15 18:53
長版GF01, 唔可以起頭,速度慢過GF01少少, 但rally 和攀爬能力強過GF01. 不過這些是fun car 玩樂為主 ...

咁,如果加大馬力,例如玩無刷摩打,ok嗎?
ozone 發表於 2017-9-16 07:09:32 | 顯示全部樓層
http://www.rc-evo.com/xbbs/forum ... read&tid=411769

車重心高, 原裝電變,原裝摩打都返車, 玩無刷摩打,塑膠件加速死亡算了吧, fun car
 樓主| Tam 發表於 2017-9-16 08:54:30 來自手機 | 顯示全部樓層
阿邊個 發表於 2017-9-15 21:04
咁,如果加大馬力,例如玩無刷摩打,ok嗎?

看看你自己玩定同小朋友玩和你玩什麼場地。 我會同小朋友玩, 和玩簡單攀爬, 所以我會用21.5t. 不要快, 要玩耐d.  如果自己玩, 基本應用13.5t.  如果場地比較平 ,又想玩快和爆, 5.5t 6.5t 都應該可以, 但不要用超強磁果d 摩打, 用d 普通平價都夠, buggy 都係粗玩。  
 樓主| Tam 發表於 2017-9-16 09:01:12 來自手機 | 顯示全部樓層
場地好咬又要快, 那自己就着玩, 慢車轉彎。
阿邊個 發表於 2017-9-16 14:23:21 | 顯示全部樓層
Tam 發表於 2017-9-16 08:54
看看你自己玩定同小朋友玩和你玩什麼場地。 我會同小朋友玩, 和玩簡單攀爬, 所以我會用21.5t. 不要快, ...

見人地都玩到下攀爬, 但係咪唔鎖差速就冇得玩/ 玩唔好攀爬?

ozone 發表於 2017-9-16 18:14:32 | 顯示全部樓層
算吧, 呢架Fun 車, 玩吓就算.
 樓主| Tam 發表於 2017-9-18 20:23:37 來自手機 | 顯示全部樓層
阿邊個 發表於 2017-9-16 14:23
見人地都玩到下攀爬, 但係咪唔鎖差速就冇得玩/ 玩唔好攀爬?

用差速泥膠加緊, 唔夠硬攀唔到
missingdorami 發表於 2017-11-12 13:17:34 | 顯示全部樓層
ozone 發表於 2017-9-16 18:14
算吧, 呢架Fun 車, 玩吓就算.

買多架fun car純綷想玩吓過吓癮,並唔代表冇玩其他車,睇呢位師兄嘅口氣應該玩得好專業,咁你睇見個topic係konghead呢啲小朋友玩嘅車重咩走入黎呢?樓主開個topic同小朋友討論,你呢位專家何必走入黎笑啲小朋友呢