RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 5227|回復: 15
收起左側

再一次提醒各位車友,又有飛機友出現,請大家小心"大野DEE"

樓主| ballhk58 發表於 2018-4-4 18:43:41 來自手機 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
本人在工房出售KO SERVO,佢PM我留電話話要,約左04-04-2018下午6點後係港島MTR交收,我已一早WHATSAPP佢,佢一直唔覆,唔要未話唔要囉,電話又唔聽到我揾到佢另一個電話號碼打比佢,佢就話有下場,遲5-10分覆返我,到我等左15分鐘後再打比佢,又係唔聽電話,做人成隻縮頭烏龜咁。
咁我為有提醒各位工房車位
大野DEE、Akiosobur及FB : WOO KWOK KIT WOO都是同一個人
https://m.facebook.com/wookwokkit?fref=nf&ref=m_notif&notif_t=feedback_reaction_generic
葉生 發表於 2018-4-4 19:08:12 來自手機 | 顯示全部樓層
仲有Andy Woo都係同一人
rcoolman 發表於 2018-4-6 09:57:55 | 顯示全部樓層
無品
RCMan_2006 發表於 2018-4-6 14:45:08 來自手機 | 顯示全部樓層
好在時運高,好險。
abba 發表於 2018-4-7 00:54:04 | 顯示全部樓層
我都中招!我見"大野DEE"徵求叉机,三百幾都想慳,以為新手唔夠錢玩,自已買埋有5個,就$100讓個俾佢啦。重打算要由九龍搭地鐵去北角交收。知道佢玩dee,重主動話送2個無刷摩打俾佢添(其中一個全新)。到約時間就失蹤,連續幾日,每日一 Whatsapp都冇覆。跟住我Whatsapp佢,話唔買唔緊要,講聲就得。終於覆我話番咗大陸,然後約我話成個星期日日都得,不過之後一路失蹤到而家...
 樓主| ballhk58 發表於 2018-4-7 01:13:00 來自手機 | 顯示全部樓層
abba 發表於 2018-4-7 00:54
我都中招!我見"大野DEE"徵求叉机,三百幾都想慳,以為新手唔夠錢玩,自已買埋有5個,就$100讓個俾佢啦。重 ...

真係火都黎
tc3driver 發表於 2018-4-7 08:46:04 來自手機 | 顯示全部樓層
工房好多師兄都好好人,但有呢類無交帶既人就玩寸晒,所以贊成師兄在標題上開名,等其他人可以搜尋到(在內容開名是較難搜到
大野 發表於 2018-4-7 09:54:34 | 顯示全部樓層
頂...早知我"精"啦, 咁多野送既原來
RCMan_2006 發表於 2018-4-7 09:59:45 | 顯示全部樓層

其實工房C hngs 都好兩極化,大部分都好nice, share fun 為主, 交收只垃一垃袋埋就比錢吹水或教吓點用,我同大部分交收過的Chings都係咁,物品冇問題合用, 大家開心,,,

但都有少部份D極品,全冇誠信,魚目混珠,只求成交,最仲意講:有野call我,我係X X場玩車,有櫃,多spare, ,有事換過比你,,,,成交回家一睇,call 佢就話攞錯,约時間換返比你,之後就blocked左你WhatsApp, 唔聽手電,工房留言吾覆,我都中伏過,,,,,
RCMan_2006 發表於 2018-4-7 10:27:48 | 顯示全部樓層

最攪笑,有位自稱pyc玩車有租櫃 eDdx (  深灰色, 車牌 NY19x  ),因某次交收比較多野,其中包有兩pack TP 2S電,我事前已問是否正常可用,其答正常,交收時一睇仲漲過田雞叫時,我都算了因承諾要晒多件物品,,,,回家,攞兩pack電試吓部差機,1睇1pack係2s,1pack係1s,,,,,

Call 佢話攞錯约時間換2S比我,差不多過左三星期,佢又约過我5,6次,當然大家都知佢冇出現過,最攪笑约好噚日,佢話pyc落雨吾去,佢自稱往馬安山, 落雨同攞電有乜關係,,,1pack涨電,有冇心攞錯,我諗大家都明!

天文台昨日雨量記錄, 粉嶺雨量大家睇

登錄/註冊後可看大圖

h5n1 發表於 2018-4-8 09:55:46 來自手機 | 顯示全部樓層
我之前都試過這樣 買了東西 回家時發現 貨不對版 馬上通知 賣家 去油畫門畀我 又話可以換貨 到最後又唔覆 又唔玩 最近有出嚟 埋 不過最終都係嗰句 買埋之前要睇清楚 唔好好心 諗住快啲交收唔好拖住 賣家 啲時間 記住 咁多位 師兄 記得 睇清楚 避免 害群之馬與目混珠
DLAM 發表於 2018-4-17 16:00:35 | 顯示全部樓層
DLAM 發表於 2018-4-17 16:01:43 | 顯示全部樓層
tc3driver 發表於 2018-4-18 07:55:00 來自手機 | 顯示全部樓層

這個人從13年至今雖然使用不同戶口不斷玩人,有可能係二手佬,但9777403x這個電話不變,我們見此號碼就知係佢
Chrischu33 發表於 2018-8-6 19:48:02 | 顯示全部樓層
唔識做 發表於 2019-2-9 12:01:37 | 顯示全部樓層
推下POST先