RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 6220|回復: 9
收起左側

TT02改飄移要點樣改?

樓主| 車仔明 發表於 2018-4-18 15:05:20 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問各位飄移高手 , 除左換4條飄移呔 , 改頭單向 ,  尾直軸 , 仲有無其他野要改?
小弟未玩過飄移 , 想試試

JKC710 發表於 2018-4-18 16:52:16 | 顯示全部樓層
無謂浪費心機時間, 直接買架飄移車啦.
就算俾你改埋大轉向, 同而家主流車款動態操控都唔同.
 樓主| 車仔明 發表於 2018-4-23 01:06:04 | 顯示全部樓層
JKC710 發表於 2018-4-18 16:52
無謂浪費心機時間, 直接買架飄移車啦.
就算俾你改埋大轉向, 同而家主流車款動態操控都唔同.
...

好的,c兄建議買4WD 定RWD比較易漂呢?
$1000筆直淨車架有無?
軸車定系皮帶車好漂?
麻煩C兄
JKC710 發表於 2018-4-23 14:02:05 | 顯示全部樓層
車仔明 發表於 2018-4-23 01:06
好的,c兄建議買4WD 定RWD比較易漂呢?
$1000筆直淨車架有無?
軸車定系皮帶車好漂?

而家玩一定玩RWD, $1000 BUDGET爭少少, 一係等2手車.
$13XX買架MST RMX 2.0.
後摩打車唔駛煩軸定皮帶唔同特性
 樓主| 車仔明 發表於 2018-5-14 14:10:13 | 顯示全部樓層
JKC710 發表於 2018-4-23 14:02
而家玩一定玩RWD, $1000 BUDGET爭少少, 一係等2手車.
$13XX買架MST RMX 2.0.
後摩打車唔駛煩軸定皮帶唔同 ...

RWD 通常用幾多T摩打,如用有感又洗吾洗開Turbo呢?
RWD 與 4WD玩漂移的分別系咩呢?
系未RWD比較易漂, 4WD難漂?
JKC710 發表於 2018-5-14 17:36:18 | 顯示全部樓層
車仔明 發表於 2018-5-14 14:10
RWD 通常用幾多T摩打,如用有感又洗吾洗開Turbo呢?
系未RWD比較易漂, 4 ...

RWD 通常用幾多T摩打,如用有感又洗吾洗開Turbo呢?8.5 to 13.5, 大多數用10.5T, 開唔開都得.

睇YOUTUBE吧, 姿態有分別, 我諗而家少人玩4WD.

系未RWD比較易漂, 4WD難漂?

應該係話RWD相對較易控制, 4WD行大CS齒比行條直路都難.
就係以前未有RWD, D人先用4WD行CS黎模擬漂移, 而家有RWD就緊係玩RWD啦.

上FB打XEON DRIFT TECH, 就有我地既玩車片睇.
mattlui1727 發表於 2018-5-14 22:48:20 | 顯示全部樓層
JKC710 發表於 2018-5-14 17:36
RWD 通常用幾多T摩打,如用有感又洗吾洗開Turbo呢?8.5 to 13.5, 大多數用10.5T, 開唔開都得.

RWD 與 4WD ...

咁而家去邊度聚會多?
 樓主| 車仔明 發表於 2018-5-15 21:55:52 | 顯示全部樓層
JKC710 發表於 2018-5-14 17:36

RWD 與 4WD ...

多謝C兄咁詳細的解說,超好人呀你
JKC710 發表於 2018-5-15 23:25:13 | 顯示全部樓層
車仔明 發表於 2018-5-15 21:55
多謝C兄咁詳細的解說,超好人呀你

我新玩時都係不停問其他GROUP友, 快D出車一齊玩.
coolman156 發表於 2018-5-31 01:23:36 來自手機 | 顯示全部樓層
我仲係玩緊D3, 會唔會俾人笑架