RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3589|回復: 2
收起左側

[車輛專區] 重新出發

樓主| rainey 發表於 2018-6-16 23:43:39 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
10多年冇玩車,想重新出發,請問有乜車介紹?MTC1好嗎?依家d電子科技和10多年前是否很大分別?
Hpibbq 發表於 2018-6-17 11:48:29 來自手機 | 顯示全部樓層
架架車都好玩
AMAT 發表於 2018-6-17 14:38:50 | 顯示全部樓層
歡迎歸來~

個人建議,如果好耐冇玩想玩返,最好買返O的同之前唔差太遠O既,之後先買啲有新改進O既。

MTC1係正,但因為佢套臂同之前O的臂SET法有O的唔同,尤其係頭果份,變咗會比較要花時間SET。
買啲YOKOMO BD呀,又或者XPRESS XQ1呀,XRAY等等,大路小小,玩返熟再玩會更好。

電子O野就宜家O的車電子O野好平,市面上最抵玩應該係TEAM POWERS隻XPS,有TURBO又有得SETTING,價錢又抵,又唔會話唔高級或唔夠人地鬥,夠晒用。
同十年前比,其實唔算好大分別,如果你仲係玩無刷的話。主要係TURBO果一下。

至於電就宜家啲電靚好多,充電都有躍進,由幾A充電去到宜家可以30-40A充,但視乎係玩乜車。MODIFY就7-10A充,STOCK就30-40A充。

控就都係2.4G,但就由舊制式變成新制式,多咗好多資料睇同埋速度更快。