RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: tamiyarx
收起左側

ISDT 差唔到电

樓主| tamiyarx 發表於 2018-10-24 14:00:23 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-10-24 13:33
已經通知咗ISDT,佢地收到會盡快幫你搞。

Thanks a lot Amat
loman 發表於 2018-10-24 17:37:18 | 顯示全部樓層
我買左部ISDT A4 用左一晚就壞左個1號差電位, 有無得換呢?
 樓主| tamiyarx 發表於 2018-10-24 21:51:51 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-10-24 13:33
已經通知咗ISDT,佢地收到會盡快幫你搞。

非常感謝
loman 發表於 2018-10-25 18:02:36 | 顯示全部樓層

ISDT facebook 裡的客服跟我說, 不維修銷售海外的地點的買家, 好在我只買了一部數十元的A4差機, 但再也不會再買這牌子的產品, 買了一天便報銷, 從未試過咁既經驗
AMAT 發表於 2018-10-25 23:52:07 | 顯示全部樓層
loman 發表於 2018-10-25 18:02
ISDT facebook 裡的客服跟我說, 不維修銷售海外的地點的買家, 好在我只買了一部數十元的A4差機, 但再也不會 ...

因為香港冇代理。
網上買果O的你要寄返去網上賣俾你果個,等佢寄返去ISDT到整。

你果部A4機會,冇得SELF CHECK,所以係麻煩小小。

都係句果,香港遲下會有正式代理,咁就會好O的。
james9999 發表於 2018-10-28 09:15:02 來自手機 | 顯示全部樓層
我自己寄去ISDT整,四日後整好寄返比我
AMAT 發表於 2018-10-28 11:08:41 | 顯示全部樓層
james9999 發表於 2018-10-28 09:15

請問你點樣寄上去呢?用咩公司寄呢?
rcstig 發表於 2018-10-28 16:27:04 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-10-28 11:08
請問你點樣寄上去呢?用咩公司寄呢?

I think "Hong Kong Post" can send charger back to China. Same as HobbyWing ESC I do before.

AMAT 發表於 2018-10-28 19:03:24 來自手機 | 顯示全部樓層
rcstig 發表於 2018-10-28 16:27
I think "Hong Kong Post" can send charger back to China. Same as HobbyWing ESC I do before.

得應該得,不過好貴,百幾蚊至少。
rcstig 發表於 2018-10-29 16:25:28 | 顯示全部樓層
AMAT 發表於 2018-10-28 19:03
得應該得,不過好貴,百幾蚊至少。

I sent HW ESC back to China with 掛號信件 around HDK$4x only. The delivery time around 1 week from HK to China. You can request them back via SFExpress.
loman 發表於 2018-10-29 18:18:22 | 顯示全部樓層
james9999 發表於 2018-10-28 09:15

ISTC從沒講過可以直接寄比佢喎, 只是叫我聯絡番淘寶店, 如果可以我相信佢一開始就叫我寄比佢整啦, 不過算了, 牌子野第一次體驗好重要, 產品QC唔得, 服務都唔及格, 唔會再有下次。

AMAT 發表於 2018-10-29 18:34:43 | 顯示全部樓層
loman 發表於 2018-10-29 18:18
ISTC從沒講過可以直接寄比佢喎, 只是叫我聯絡番淘寶店, 如果可以我相信佢一開始就叫我寄比佢整啦, 不過算 ...

你講果個A4,我有兩個。

我自己用一O的事都冇。

你係咪可以好確定佢係壞先?
至於QC唔得,人地係全檢嚟做。

不過算啦,可能你覺得係平O野,唔多在乎,咁就冇得好講,壞唔壞都冇乜關係。
AMAT 發表於 2018-10-29 18:48:50 | 顯示全部樓層
rcstig 發表於 2018-10-29 16:25
I sent HW ESC back to China with 掛號信件 around HDK$4x only. The delivery time around 1 week from  ...

咁平?

可能你件O野輕啦。

如果去郵局到計,一公斤掛號係要HKD176.8。e-express都HKD72。
如果EMS就成HKD164。

冇你寄隻電變咁平。

500g樓下就係你個價。
AMAT 發表於 2018-10-29 18:50:25 來自手機 | 顯示全部樓層
兩大隻用緊,乜事都冇。

QC差,就唔會Kyosho都同佢攞貨仲掛Kyosho牌頭。
loman 發表於 2018-10-29 20:00:46 | 顯示全部樓層

呢度上傳唔到影片,無得比你睇個情況,1號充電位入任何電都閃紫色燈
AMAT 發表於 2018-10-29 20:21:06 來自手機 | 顯示全部樓層
loman 發表於 2018-10-29 20:00
呢度上傳唔到影片,無得比你睇個情況,1號充電位入任何電都閃紫色燈

幫你問下。
AMAT 發表於 2018-10-29 20:28:14 來自手機 | 顯示全部樓層
A4有得upgrade firmware
https://www.isdt.co/download

佢地都話叫你試一試。

我一陣駁電腦望下先。
AMAT 發表於 2018-10-29 21:30:41 | 顯示全部樓層

試一試。
AMAT 發表於 2018-10-29 21:54:10 來自手機 | 顯示全部樓層
我都順手update下先……
AMAT 發表於 2018-10-29 21:54:52 來自手機 | 顯示全部樓層
普通機要update要買呢條線先update到。