RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4469|回復: 2
收起左側

想問下呢套YR Upgrade Kit好唔好

樓主| CIVIC 發表於 2019-7-21 21:01:59 | 顯示全部樓層 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想問下有冇師兄用過,覺得值唔值得購買,唔該
pecky38 發表於 2019-7-23 12:36:16 | 顯示全部樓層

見兩日無人回答我就分享一吓!其實我只用過YR的TB04和Sprint2的全套升級件,總結已下我的評分
- 位準確度 : 90 (要加spacer無問題,試過一件要用沙紙磨走少少)
- 鋁堅硬度 : 75 (慢爬問題不大,係啲 pin hole 虛位會慢慢大、推杆會彎曲等等)
- 設計 : 85 (某些部件而言)
- 性價比 : 95 (全套計)
所以個人認為雖然全套計好似性價比好啲,但都係只選值得升級的部份。鋁比膠重,可拉低重心;但比鐵輕及軟,例如雙節棍支骨就不一定有幫助。
 樓主| CIVIC 發表於 2019-7-24 20:29:04 | 顯示全部樓層
pecky38 發表於 2019-7-23 12:36
見兩日無人回答我就分享一吓!其實我只用過YR的TB04和Sprint2的全套升級件,總結已下我的評分
- 位準確度 : ...

收到唔該晒,非常詳細