RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4439|回復: 39
打印 上一主題 下一主題
收起左側

拖頭完成埋個架luuu (請看最後)

800mah 發表於 2007-6-23 22:52:11 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
為挑戰 "中山xx" 係拖頭界既地位, 我決定利用我既專長, 整一樣我有佢無既野

Overland x 拖頭 !!!  去片~~

0) 先整張完成圖
1) 度位 & cut 殼

樓主| 800mah 發表於 2007-6-23 22:53:05 | 只看該作者
 樓主| 800mah 發表於 2007-6-23 22:54:24 | 只看該作者
3) 裝上車度, 再裝返d煙通. ~
 樓主| 800mah 發表於 2007-6-23 22:55:58 | 只看該作者
4) 將左右油缸裝係電夾度,  完成 !!!!!
 樓主| 800mah 發表於 2007-6-23 23:03:46 | 只看該作者
全香港獨家既兩部 overland 合照~
elegan 發表於 2007-6-23 23:22:42 | 只看該作者
crazy man!! good!!
sfdo 發表於 2007-6-24 00:05:26 | 只看該作者

回復 #1 800mah 的帖子

嘩,你就好啦
(我一早都想造,但未夠料造.....)
Sin 發表於 2007-6-24 00:08:28 | 只看該作者
Where did you bought the Isuzu body?? Excellent finish

登錄/註冊後可看大圖
 樓主| 800mah 發表於 2007-6-24 00:08:50 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-6-24 00:05 發表
嘩,你就好啦
(我一早都想造,但未夠料造.....)

一部玩具truck + 一張卡 + 兩條索帶~

去馬吧 !!!
karl 發表於 2007-6-24 00:19:43 | 只看該作者
我都想整部拖頭,又要向床底搵翻出黎
sfdo 發表於 2007-6-24 00:20:32 | 只看該作者

回復 #9 800mah 的帖子

玩具truck ? 你o個架係幾多比幾多?

(我架 MR01 雖然都裝左 over land 胎 但 搞到轉向嚴重不夠.... 所以唔用得.....要買過架 over land 而唔俾人鬧/搶o既話都唔知等到幾時先得....)
 樓主| 800mah 發表於 2007-6-24 00:24:27 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-6-24 00:20 發表

(我架 MR01 雖然都裝左 over land 胎 但 搞到轉向嚴重不夠.... 所以唔用得.....要買過架 over land 而唔俾人鬧/搶o既話都唔知等到幾時先得....)

唔知 wor...玩具黎架, 無話一比幾.
盛惠八十大元

部野原本個樣

sfdo 發表於 2007-6-24 00:44:05 | 只看該作者

回復 #12 800mah 的帖子

咁你眼光幾準喎,買玩具一買就買 o岩 size
 樓主| 800mah 發表於 2007-6-24 00:53:09 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-6-24 00:44 發表
咁你眼光幾準喎,買玩具一買就買 o岩 size

當你係一個成房都 mini-z 既人, 你就有呢個能力.
何況 overland 殼個 size 準確程度, 無 mr02/015 要求咁高.

actually the wheels should be ~1 to 2 mm wider
i'm using the H2 wheels but sitll not wide enough, but i won't bother spend more money to get better wheels.
妹仔大過主人就唔好啦.

rocky 發表於 2007-6-24 09:18:34 | 只看該作者
C兄,點解單尾擔突然變左雙尾既?  過中玄機可否詳加說明?  
業業 發表於 2007-6-24 23:09:15 | 只看該作者

回復 #11 sfdo 的帖子

我問過衣板D巴打 MINI 的轉向有成60度角果喎(不過我覺得有冇60度咁多呀 )點解嚴重轉向不足呀 ?可唔可以解釋一下呀
業業 發表於 2007-6-24 23:10:59 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-6-24 00:20 發表

我問過衣板D巴打 MINI 的轉向有成60度角果喎(不過我覺得有冇60度咁多呀 )點解嚴重轉向不足呀 ?可唔可以解釋一下呀
sfdo 發表於 2007-6-25 01:39:57 | 只看該作者

回復 #17 業業 的帖子

問題係因我 強行將 over land o既胎將o係 mr01 身上,因轆過太,轉彎時轆易刮到車身,所以轉向唔可以好大。
正式過造,用 over land 就冇呢個問題。
 樓主| 800mah 發表於 2007-6-25 01:42:39 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-6-25 01:39 發表
問題係因我 強行將 over land o既胎將o係 mr01 身上,因轆過太,轉彎時轆易刮到車身,所以轉向唔可以好大。
正式過造,用 over land 就冇呢個問題。

係呀, 我都想係 mr015 用 overland 轆, 就係搞唔掂
 樓主| 800mah 發表於 2007-6-25 01:45:24 | 只看該作者
個拖架我都搞掂埋啦. !
行得好順~ 正正正~!