RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
樓主: 天照
收起左側

工房EP RC開發計劃 - KOG01 (UPDATE 2006-7-26)

James 發表於 2006-4-26 02:18:52 | 顯示全部樓層
the concept are nth more than a BD.....but remember to tell us IF u have anything special later on......wish u all the best....
AMAT 發表於 2006-4-26 09:09:56 | 顯示全部樓層
原帖由 James 於 2006-4-26 02:18 發表
the concept are nth more than a BD.....but remember to tell us IF u have anything special later on......wish u all the best....

似BD,但係有自己O既CONCEPT係入面......例如會有呢個車架硬度選擇,會有成幾個OPTION去做同揀.另外我O既設計宜家係頭尾波箱係共用式設計嚟,一則慳返O的製作工序,二則玩家萬一炒爛個波箱,買返唔駛咁傷!嘿嘿!當然,我唔排除會出一件過尾波箱O既OPTION!哈哈!
James 發表於 2006-4-26 18:44:40 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2006-4-26 09:09 發表

似BD,但係有自己O既CONCEPT係入面......例如會有呢個車架硬度選擇,會有成幾個OPTION去做同揀.另外我O既設計宜家係頭尾波箱係共用式設計嚟,一則慳返O的製作工序,二則玩家萬一炒爛個波箱,買返唔駛咁傷!嘿 ...

ic.....looking forward to see this with me....LOL
 樓主| 天照 發表於 2006-5-10 09:47:18 | 顯示全部樓層
熱到呢排冇乜心情畫....哈!

呢排應該時間多O的.....可以繼續搞落去.
jimjimracing 發表於 2006-5-16 06:01:58 | 顯示全部樓層
有無快速換帶設計呢?
又有無加強防撞
可以外致較diff 如 xray.. 就正.
保護排電上可否用 3300, 4300...不同大少的電....
摩打散熱位. 電變散熱位.
個wheel 可以用 quick release 如 油車 一比8 ...
ALEXANDER 發表於 2006-6-8 11:15:42 | 顯示全部樓層
快d整埋架kog01啦,d懸掛可以諗下借用其他車,如p4,咁咪唔洗搞咁耐,唔係搞搞下又會胎死腹中~~~!!!
kdd 發表於 2006-6-12 21:59:56 | 顯示全部樓層
原帖由 ALEXANDER 於 2006-6-8 11:15 發表
快d整埋架kog01啦,d懸掛可以諗下借用其他車,如p4,咁咪唔洗搞咁耐,唔係搞搞下又會胎死腹中~~~!!!

我估好快有成品看
AMAT 發表於 2006-6-17 14:47:02 | 顯示全部樓層
原帖由 ALEXANDER 於 2006-6-8 11:15 發表

唔會O既.......不過暫時冇乜心情搞住.......

諗緊臂碼果到問題......睇下點可以做得好O的.......宜家覺得個方法麻麻地......
James 發表於 2006-6-24 11:12:36 | 顯示全部樓層
mo lar????? 胎死腹中??? if u dont confirm it in a short while....then i think u wiull have to design it all over again once the japanese or the american have a newer / better design than the current RC on the market..... ie. a hard push on the 4cell stream, then might have a design specially for 4 cell...or so on....

looking forward to see it...^^!
AMAT 發表於 2006-6-25 02:45:48 | 顯示全部樓層
原帖由 James 於 2006-6-24 11:12 發表
mo lar????? 胎死腹中??? if u dont confirm it in a short while....then i think u wiull have to design it all over again once the japanese or the american have a newer / better design than the curren ...

做過咪做過囉....呵呵!
James 發表於 2006-6-26 23:43:05 | 顯示全部樓層
um..........ho ho................ho ho
工藤新一 發表於 2006-7-1 15:02:40 | 顯示全部樓層
hai..........
为什么好久没有更新了呢?是不是没有灵感?!
AMAT 發表於 2006-7-2 20:10:51 | 顯示全部樓層
原帖由 工藤新一 於 2006-7-1 15:02 發表
hai..........
为什么好久没有更新了呢?是不是没有灵感?!

冇心情就唔畫住....呵呵!
好立克 發表於 2006-7-2 21:51:41 | 顯示全部樓層
原帖由 AMAT 於 2006-7-2 20:10 發表

冇心情就唔畫住....呵呵!

咪啦
成班兄弟D都等你部車出(錢包都等緊)
cosine306 發表於 2006-7-6 18:06:48 | 顯示全部樓層
SUPPORT!!!!!!!!!!!!!!!!!WAITING YOU
AMAT 發表於 2006-7-10 21:54:00 | 顯示全部樓層
原帖由 好立克 於 2006-7-2 21:51 發表

咪啦
成班兄弟D都等你部車出(錢包都等緊)

係買先好講~!
 樓主| 天照 發表於 2006-7-20 11:34:47 | 顯示全部樓層
重新改良過個臂碼......一隻可前後共通晒.
當然,會一樣好似415咁有唔同O既長度臂碼,但就放係邊個位都可以用到.
 樓主| 天照 發表於 2006-7-20 11:35:55 | 顯示全部樓層
MOTOR STAY散熱.......大勢....所以加入~!哈哈!
工藤新一 發表於 2006-7-20 11:52:56 | 顯示全部樓層
原帖由 天照 於 2006-7-20 11:35 發表
MOTOR STAY散熱.......大勢....所以加入~!哈哈!

皮带轮上的齿的形状是不是有问题?
 樓主| 天照 發表於 2006-7-20 11:53:33 | 顯示全部樓層
原帖由 工藤新一 於 2006-7-20 11:52 發表

皮带轮上的齿的形状是不是有问题?

有咩問題?