RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: kawada
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TGR - Sinister

業業 發表於 2007-9-7 00:36:21 | 只看該作者
師兄,請問是否1/24呀?有多少cm闊?前中軸到後中軸有多少cm?前輪大約有多少轉向角度?因為我正須要關於1/24的資料呀^.^thanks
wasino3318 發表於 2007-9-7 00:48:09 | 只看該作者
几條rims都凹哂入去,簡直型到爆!
 樓主| kawada 發表於 2007-9-7 10:10:06 | 只看該作者

請問是否1/24呀?

Sinister's wheel base is quite flexible.. can be switched from Miniz to 1/24

前中軸到後中軸有多少cm?

83mm - F and 84mm - R with tagu wheels
業業 發表於 2007-9-7 23:51:27 | 只看該作者

回復 #23 kawada 的帖子

麻煩曬 那前輪大約有多少轉向角度呀?同埋點解您的第18帖的相比第一張帖的相車架多了一些配件,請問那些零件是否必須裝組的?我因為是新手麻煩到您唔好意思 仲有可以用中文嗎因我英文水平比較差 先thanks^.^
 樓主| kawada 發表於 2007-9-8 00:59:38 | 只看該作者
那前輪大約有多少轉向角度呀?
對不起, 沒有量過

同埋點解您的第18帖的相比第一張帖的相車架多了一些配件,請問那些零件是否必須裝組的?

Micro 電变, mirco Servo, mirco 接收 是必要的啊, 廠方說, 它可用02 的 pcb 改裝到這 sinister 上, 但没有說明点改
馬田 發表於 2007-9-8 01:04:05 | 只看該作者
架車好正, 我想問下淨車加埋果套off set 呤要幾多錢左右? 同埋邊到可以買到? thank you very much~~
 樓主| kawada 發表於 2007-9-8 01:46:44 | 只看該作者
原帖由 馬田 於 2007-9-8 01:04 發表
架車好正, 我想問下淨車加埋果套off set 呤要幾多錢左右? 同埋邊到可以買到? thank you very much~~

Thx .. 但未必好過02, 要試左至知.