RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2302|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

miniz車場

kockok 發表於 2007-9-9 17:22:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問邊度有?thx~~~
HN577 發表於 2007-9-9 19:37:31 | 只看該作者
mms & ct~~~~~
 樓主| kockok 發表於 2007-9-9 20:04:19 | 只看該作者

回復 #2 HN577 的帖子

即係點解?係邊?收費點?有冇d免費的?謝!
椰禮 發表於 2007-9-9 20:26:24 | 只看該作者
xlarge 發表於 2007-9-9 20:27:03 | 只看該作者
原帖由 kockok 於 2007-9-9 20:04 發表
即係點解?係邊?收費點?有冇d免費的?謝!

有免費
係屋企玩就唔洗錢lo~

兩個場既address

MMS:旺角, 廣東道 1123 號, 福安工廠大廈 4樓b(豪華戲院旁)
    4/F Flat B, Fok On Factory Building, 1123 Canton Road, Monkok
    (next to the Dynasty Cinema)
電話:26259089
CT:九龍塘尾道 66-68 號褔強工業大廈 A 座 1408 室
電話: 27838084
(太子站 C2 出口, 雅蘭街李寶椿健康院斜對面, 步行約五、六分鐘)
(巴士、小巴在京港酒店附近落車, 步行約三至五分鐘)
網址
sfdo 發表於 2007-9-9 20:49:30 | 只看該作者
屋企玩係就係免費,但可能玩出來o既成果係毫無公信力....
(好似我之前講o既埋論~o係屋企/硬地玩...,大多樓都冇人認同 仲要被人串 )
terencelyl7411 發表於 2007-9-9 20:56:09 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-9-9 08:49 PM 發表
(好似我之前講o既埋論~o係屋企/硬地玩...,大多樓都冇人認同 仲要被人串 )

抵死
shouldbe 發表於 2007-9-10 01:29:50 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-9-9 20:49 發表

師兄可否提供相關埋論呢,thx,八卦想知 係味被人投訴聲浪太大?

另外小弟試過被樓下投訴大嘈,心情 到飛起,我自得其樂閉門玩車都唔得?
有冇師兄可以話我知對樓下的影響可有多深,真係好大聲?
karl 發表於 2007-9-10 11:52:22 | 只看該作者
原帖由 shouldbe 於 2007-9-10 01:29 發表

師兄可否提供相關埋論呢,thx,八卦想知 係味被人投訴聲浪太大?

另外小弟試過被樓下投訴大嘈,心情 到飛起,我自得其樂閉門玩車都唔得?

向屋企玩drift又真幾嘈架
tivoli 發表於 2007-9-10 19:10:31 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-9-9 20:49 發表

兄台, 聽講你上完 CT 比人話你舞龍咁喎
你又想講你果 d 「 埋論 」 呀 ?
你想埋咩呀 ? 埋左架車佢呀 ..?
karl 發表於 2007-9-10 23:03:36 | 只看該作者
原帖由 tivoli 於 2007-9-10 19:10 發表

兄台, 聽講你上完 CT 比人話你舞龍咁喎
你又想講你果 d 「 埋論 」 呀 ?
你想埋咩呀 ? 埋左架車佢呀 ..?

其實又吾係太差的,係去D理論教壞人
首車都可以
sfdo 發表於 2007-9-10 23:45:30 | 只看該作者
原帖由 shouldbe 於 2007-9-10 01:29 發表

你咁想知,咁就講:
最好跑o既殼:高身殼,如 七人車、fit 仔、掃把佬,波子 934/935...
胎: rally 走法就頭40尾30度,f1走法就頭30尾30 至 頭10尾10...,頭尾窄胎最好跑(唔易甩尾)
車盡可能升高 (越高入彎越咬地),最好用 ATM 21.5mm 大鈴
但以上D只適用於 屋企/硬地玩 MR01 /015....
sfdo 發表於 2007-9-10 23:55:47 | 只看該作者

回復 #11 karl 的帖子

其實我手車未得架,我屎到玩兩、三個鐘就撞斷兩、三對 膠轉向杯... (ATM 膠杯),好明顯我未有資格玩快摩打+金屬件....
karl 發表於 2007-9-11 09:15:14 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2007-9-10 23:45 發表

你咁想知,咁就講:
最好跑o既殼:高身殼,如 七人車、fit 仔、掃把佬,波子 934/935...
胎: rally 走法就頭40尾30度,f1走法就頭30尾30 至 頭10尾10...,頭尾窄胎最好跑(唔易甩尾)
車盡可能升高 (越 ...

吾好又黎料啦,教壞人㗎 :lol