RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2172|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

TA-01 改 EPmini

simon-c 發表於 2006-3-15 22:22:01 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
TA-01 改 EPmini
courel500 發表於 2006-3-15 22:42:47 | 只看該作者
師兄 , 試下裝個 TA04R 原裝直電架 , 應該會正好多 !
minimini 發表於 2006-3-15 22:51:40 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-3-15 22:42 發表
師兄 , 試下裝個 TA04R 原裝直電架 , 應該會正好多 !

or use the Yokomo YR4 type J battery holder also nice ar.......
 樓主| simon-c 發表於 2006-3-15 22:54:16 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-3-15 22:42 發表

courel500兄,果然好眼,試過了,裝唔落,因底板唔夠闊,架車改時04R都未出!或者遲D栽多件闊D底板。
courel500 發表於 2006-3-15 23:45:36 | 只看該作者
原帖由 simon-c 於 2006-3-15 22:54 發表

courel500兄,果然好眼,試過了,裝唔落,因底板唔夠闊,架車改時04R都未出!或者遲D栽多件闊D底板。

咁不如試下用 F102 ( 唔知有無記錯 ) 個電架 , 咁至少唔洗裁過底板 , 無記錯好似係中間位左右收羅絲 !
又或者如果可以用到分体電 , 買個分体電架都好 , 但係可能難搵d同好難碼得實餅電 !
又或者TA-03電架都可能o岩 !
 樓主| simon-c 發表於 2006-3-16 20:25:18 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-3-15 23:45 發表

咁不如試下用 F102 ( 唔知有無記錯 ) 個電架 , 咁至少唔洗裁過底板 , 無記錯好似係中間位左右收羅絲 !
又或者如果可以用到分体電 , 買個分体電架都好 , 但係可能難搵d同好難碼得實餅電 !
又或者TA-03電架都可 ...

多謝courel500兄咁多寶貴意見!找日得閒出kws睇睇,其實我仲有多一套底板225mm for hpi civic 殼,不過到而家個殼都未噴,我攪車好慢(賴惰),砌部v one s 到而家第三代都出左我部都未落地,真係要積極d啦。