RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3859|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

唔知買邊部mini好

wanmore 發表於 2007-9-19 02:28:05 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我都想買部mini, 但唔知選擇邊架好 (ABC) / (Altas普通版) / (Altas瓜柴版), 請各車友比d意見,thanks.
Driftman 發表於 2007-9-19 03:23:50 | 只看該作者
其實我都諗左好耐 , 最終我買左 Xpress Pro Kit , 因為覺得佢d零件會有多d貨 . 唔駛等 . 而且m車組A1 , A2 , A3 都係Xpress Pro Kit .比到我好大信心 .

你知架啦 ! abc & Altas D 野長期無貨 .
kins 發表於 2007-9-19 10:16:39 | 只看該作者
原帖由 Driftman 於 2007-9-19 03:23 發表
其實我都諗左好耐 , 最終我買左 Xpress Pro Kit , 因為覺得佢d零件會有多d貨 . 唔駛等 . 而且m車組A1 , A2 , A3 都係Xpress Pro Kit .比到我好大信心 .

你知架啦 ! abc & Altas D 野長期無貨 .

100% agree
pug 發表於 2007-9-19 17:19:19 | 只看該作者

回復 2# 的帖子

人地有讚助先台xpress
terencelyl7411 發表於 2007-9-19 17:42:21 | 只看該作者
Altas普通版 Altas普通版 Altas普通版 !!!!

ps :
i am the one who talk with you when i were  a  new hand , wanna buy your ta04 one ! still remember me ?
gibson 發表於 2007-9-19 20:55:33 | 只看該作者
If you can affort, get the Altas carbon version!!  with no regret!!
AMAT 發表於 2007-9-20 00:01:16 | 只看該作者
XPRESS唔係唔好,不過我建議係O的有返咁上下SET車經驗O既人玩,至於ALTAS同ABC,我都未玩過,我唔知,我淨係知聽聞好貴.......TECH同TN RACING就更加係.....
 樓主| wanmore 發表於 2007-9-20 00:33:24 | 只看該作者

回復 5# 的帖子

.......有 d 印象
 樓主| wanmore 發表於 2007-9-20 00:43:39 | 只看該作者
Altas普通版 同 瓜柴版 分別是否只有塊版不同?
點算呀?我想下星期去買車,但係仲未選擇好呀!
AMAT 發表於 2007-9-20 00:44:44 | 只看該作者
原帖由 wanmore 於 2007-9-20 00:43 發表
Altas普通版 同 瓜柴版 分別是否只有塊版不同?
點算呀?我想下星期去買車,但係仲未選擇好呀!

去到鋪頭睇住嚟揀囉~!呵!
rcplayer 發表於 2007-9-20 18:11:00 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-9-20 00:01 發表
XPRESS唔係唔好,不過我建議係O的有返咁上下SET車經驗O既人玩,至於ALTAS同ABC,我都未玩過,我唔知,我淨係知聽聞好貴.......TECH同TN RACING就更加係.....

XPRESS唔係唔好,不過我建議係O的有返咁上下SET車經驗O既人玩????????????????????????
why???????????????????????????????????????
kaho0338 發表於 2007-9-20 22:54:58 | 只看該作者
i vote for Altas瓜柴版 ...the quality really good and in good price too !
Buildinglung 發表於 2007-9-20 23:25:25 | 只看該作者
我就啱啱出左ABC Naked ,主要原因係因為佢係軸車,不過呢個原因好個人喜好。但個人感覺及以往印像(己前玩過舊Mini xpress),ABC物料上較好,較厚料耐用,Xpress底板同油壓板好似薄左D傘。玩比賽輕D梗有著數!玩街場,遇著好似我D Friend咁(即係儍既),下下都話"射爆你"既,都係噤D好....如果唔係都唔知幾多塊油壓板幾多萬向先夠。 以前的xpress狗骨萬向變型,斷皮帶都試過唔少,損耗量都幾大架(可能我手車唔得掛 )。以上只係個人感想及小小意見,多多包容!
lokei3502 發表於 2007-9-21 17:19:53 | 只看該作者
原帖由 Buildinglung 於 2007-9-20 23:25 發表
我就啱啱出左ABC Naked ,主要原因係因為佢係軸車,不過呢個原因好個人喜好。但個人感覺及以往印像(己前玩過舊Mini xpress),ABC物料上較好,較厚料耐用,Xpress底板同油壓板好似薄左D傘。玩比賽輕D梗有著 ...

龍~~~射爆你
Buildinglung 發表於 2007-9-21 20:36:17 | 只看該作者
我爆左好耐la.... :L
AMAT 發表於 2007-9-26 10:31:38 | 只看該作者
原帖由 rcplayer 於 2007-9-20 18:11 發表

XPRESS唔係唔好,不過我建議係O的有返咁上下SET車經驗O既人玩????????????????????????
why???????????????????????????????????????

因為要俾心機慢慢執架車.....新手未必知問題出係邊.....除非有人帶住玩同搞......唔係未必可以SET得好....
Brushless 發表於 2007-9-26 10:35:18 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2007-9-26 10:31 發表

因為要俾心機慢慢執架車.....新手未必知問題出係邊.....除非有人帶住玩同搞......唔係未必可以SET得好....

and quite often it is out of stock, have to wait wait wait.......... until you can't hold on and buy a beat/ABC instead
AMAT 發表於 2007-9-26 10:42:05 | 只看該作者
原帖由 Brushless 於 2007-9-26 10:35 發表

and quite often it is out of stock, have to wait wait wait.......... until you can't hold on and buy a beat/ABC instead

咁快缺貨!?唔會呀?
Brushless 發表於 2007-9-26 10:49:52 | 只看該作者
yes, have to wait for at least one week
AMAT 發表於 2007-9-26 10:52:19 | 只看該作者
原帖由 Brushless 於 2007-9-26 10:49 發表
yes, have to wait for at least one week

好賣得咁緊要!?哈!