RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 85023|回復: 954
打印 上一主題 下一主題
收起左側

DBX & DST 討論區 ( 新目標 Kyosho DBX,唔買MT2 18ss )

evo 發表於 2007-9-26 16:40:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
唔買MT2 18ss ,買Kyosho DBX
原帖由 WTO 於 2007-10-8 07:57 發表
呢架Kyosho RTR 新車好,因為係有中差的1/10 Truggy'DST',而且可換'DBX' buggy殼就可玩兩味
DST : http://www.kyosho.com/eng/products/rc/detail.html?product_id=102633

登錄/註冊後可看大圖

DBX : http://www.kyosho.com/eng/products/rc/detail.html?product_id=102632

登錄/註冊後可看大圖

RTR

登錄/註冊後可看大圖

中差 , 手垃18engine , 105cc fuel tank

登錄/註冊後可看大圖

PBS carrier

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

ps. DST和DBX車架一樣只是不同車殼.

和舊款1/10 TR15 ,1/8Buggy 對比

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖
DBX DST.jpg (35.99 KB)
                                                                        2007-10-8 07:57

video : http://www.kyosho.com/jpn/fun/movie/wmv/2007pr-showDBX_DST_320.wmv

登錄/註冊後可看大圖

樓主| evo 發表於 2007-9-29 00:33:10 | 只看該作者
沒人答我嗎?
man1903 發表於 2007-9-29 11:17:12 | 只看該作者
engine有分別!!!
 樓主| evo 發表於 2007-9-29 19:42:08 | 只看該作者
即係d零件通用既???
man1903 發表於 2007-10-1 11:55:17 | 只看該作者
Yes!!!!!!
 樓主| evo 發表於 2007-10-1 15:38:42 | 只看該作者
咁係香港d零件齊唔齊??易唔易買到??

e家買18SS好定系有類似既車型既新車更好呢?
man1903 發表於 2007-10-2 00:50:08 | 只看該作者
我本人就只係玩玩下,不太專業,但如果想買差不多嘅,G3.0係新款,都可以諗諗!但我就覺得除左HPI都仲有好多選擇,因為我覺得Parts比較貴!!
man1903 發表於 2007-10-2 00:51:32 | 只看該作者
原帖由 evo 於 2007-10-1 15:38 發表
咁係香港d零件齊唔齊??易唔易買到??

e家買18SS好定系有類似既車型既新車更好呢?

易唔易???都幾易!!!!快x就有大把
 樓主| evo 發表於 2007-10-2 22:43:45 | 只看該作者
原帖由 man1903 於 2007-10-2 00:50 發表
我本人就只係玩玩下,不太專業,但如果想買差不多嘅,G3.0係新款,都可以諗諗!但我就覺得除左HPI都仲有好多選擇,因為我覺得Parts比較貴!!

咁有冇類似既車型既1:10車介紹下啊???
 樓主| evo 發表於 2007-10-2 22:46:00 | 只看該作者
原帖由 man1903 於 2007-10-2 00:50 發表

我新手想學玩下....我系休閒娛樂玩。
levinw 發表於 2007-10-6 11:38:48 | 只看該作者

回復 10# 的帖子

10仔油車truggy冇乜choice,hpi,hotbodys,京商都有一兩部,不如俾多小小玩1/8因為真係正好多快好多最大問題係硬淨好多,3個月前我都係睇完1/10d用料後就櫚咗1/8!!!好在如果唔係就浪費咗d錢同心杋同時間!!唔係話1/10唔好只係太小款!!!!!!!
 樓主| evo 發表於 2007-10-6 13:55:35 | 只看該作者

回復 11# 的帖子

咁講我又想買 Inferno ST 啊。
levinw 發表於 2007-10-8 01:47:52 | 只看該作者

回復 12# 的帖子

hello I'm back!如果你想買inferno都好過先前果D,因為唔太貴唔洗煩!KYO又多零件!!
喺YKO都有幾部Inferno跑緊都OK架!!
It's good,But I Love MUGEN MBX5!see u
bigben 發表於 2007-10-8 08:57:54 | 只看該作者
quite good....
stig 發表於 2007-10-8 09:17:35 | 只看該作者
ga DBX 都幾靚仔wo~
leeho888 發表於 2007-10-8 15:52:41 | 只看該作者
DBX  $16XX
leeho888 發表於 2007-10-8 16:32:08 | 只看該作者

回復 20# 的帖子

鸿聲有貨~~
bigben 發表於 2007-10-8 17:01:07 | 只看該作者
16xx??
attractive wor!!!!
bigben 發表於 2007-10-8 17:04:13 | 只看該作者
i want the truggy one....
leeho888 發表於 2007-10-8 18:19:28 | 只看該作者
我都要買