RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1286|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

問: MR01 珠差 同 MR02 有冇分別呢?

sumandy 發表於 2007-10-22 10:33:37 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
問: MR01 珠差 同 MR02 有冇分別呢?

02用摩打同AWD係唔係公通呢?

MR01 有D乜零件可以用落 MR02?

多謝解答
HN577 發表於 2007-10-22 11:20:17 | 只看該作者
有,mr01條珠叉短d,02長d
02同01可以共用既野我估得servo gear,鈴,呔,天線,電池同羅c

樓主| sumandy 發表於 2007-10-22 11:56:58 | 只看該作者
咁我有條01的珠叉即係冇用.

hoho 02殘念!!!
韓哥 發表於 2007-10-22 18:34:43 | 只看該作者
sfdo 發表於 2007-10-22 19:10:16 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

詳情:
http://rcmms.com.hk/modules/ipbo ... 8&showtopic=988

摩打:如果手繞摩打,聽講 後驅同四驅 繞法有唔同。
同埋 如果係厚裝摩或 X speed 摩,因電容焊接位唔同, 02 個原裝膠摩打座係裝唔到 AWD 摩打。
 樓主| sumandy 發表於 2007-10-22 20:43:47 | 只看該作者
原帖由 韓哥 於 2007-10-22 18:34 發表

01個摩打座放係02度條珠叉咪放得囉

得gei 咩. 表現會唔會有影響ga?

又重燃番希望! (買個架同D小件)
椰禮 發表於 2007-10-22 21:25:06 | 只看該作者
以02既rm為例,咪就係將01既rm摩打座換左落02度
sfdo 發表於 2007-10-22 22:07:50 | 只看該作者
原帖由 sumandy 於 2007-10-22 20:43 發表

得gei 咩. 表現會唔會有影響ga?

又重燃番希望! (買個架同D小件)

02車 用 01摩打座,可能 02查查板 唔O岩 01座 裝 (唔係隻隻 01座 都可裝 02o既 T柱 )。
01用O既彈簧避震又未必可O岩裝上02車上 (01盤頂 三個窿、02 四個窿)。