RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2909|回復: 32
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手想出車~v~大大幫幫手~v~

Leoleekaka 發表於 2007-10-29 20:02:42 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想玩AWD~v~但係係廣華街睇左幾日...覺得買新車又要改又要買零件好貴~v~.....

所以想買2手車~v~但係會唔會冇咁好~v~?第日壞左/想改裝又唔識整~v~..........

仲有~v~我想知個2個Mini~z埸係邊?~?成日見你地打CT同MMS又點解~v~?

希望大大幫手教教我~v~..........
小魔怪 發表於 2007-10-29 20:12:23 | 只看該作者
CT=Club Track
車場地址 :
九龍塘尾道 66-68 號褔強工業大廈 A 座 1408 室
(太子站 C2 出口, 雅蘭街李寶椿健康院斜對面, 步行約五、六分鐘)
(巴士、小巴在京港酒店附近落車, 步行約三至五分鐘)

MMS=Multi Mini Station
車場地址 :
旺角, 廣東道 1123 號, 福安工廠大廈 4樓b
(豪華戲院旁)
 樓主| Leoleekaka 發表於 2007-10-29 20:13:19 | 只看該作者
啊~v~
Thank you~v~
小健 發表於 2007-10-30 16:48:16 | 只看該作者
咁買左車未??@@"
2手車 D C兄話唔好係 YAHOO 到搵啵...@@"
sumandy 發表於 2007-10-30 17:35:16 | 只看該作者

sure.. ! 如非必要勿買2手. 除非你好熟D車.!
就算佢有改裝包埋D古靈精怪金屬件, 雜廠珠叉 到時又係得啖笑.
再者, 板有隱疾. 你都未必check得清楚

買新. 慢慢買件改lar
小健 發表於 2007-10-30 17:51:30 | 只看該作者
leo..

2手真係買唔過,,外強中乾
食補品食窮呀
我都係新玩車...
買咩前都要問清楚就可以減底風險呀

睇下自己經濟狀況先去買零件囉
1星期/1個月 買1,2樣都冇問題

慢慢改都會改得好

我都換左唔小野=0=""
(我比較心急)
karl 發表於 2007-10-30 19:34:16 | 只看該作者
但我都放過向yahoo,仲吾會係差野,費事上到車場撞口撞面話你賣埋D垃圾。
有咩問題全部講晒出黎,你問我答,最緊要清楚同知道咩野答咩parts
不過宜家買都係八百元姐,買黎玩吓先拉
飄雪 發表於 2008-1-12 23:00:41 | 只看該作者
買新車較好!
新車加原裝控一套1080左右不過可能唔包全車走珠!
最好找個熟車的朋友去or問下d師兄那間信譽好!
我都快出車都是awd到時一齊研究!
瘋語飄移 發表於 2008-1-12 23:28:16 | 只看該作者
如果玩drift...原裝已經好好飄
ago000 發表於 2008-1-12 23:54:50 | 只看該作者
原帖由 瘋語飄移 於 2008-1-12 23:28 發表
如果玩drift...原裝已經好好飄

今日上ct
有個drift高手(andy話)話awd原裝+drift呔就得ga la
快車重麻煩
我玩drift
快車遲d先搞

ps.有冇人星期六晏晝上ct一齊飄??
不過等我出埋車先/.\
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-13 00:04:19 | 只看該作者
我覺得買2手都無咩所謂...
不過你要知到點樣檢查部車是否正常先~.....
同埋要知價....囉...!
有時...一些車改裝左部份係似有非有....改左部跟本就唔直$又或者跟本無用..!
就算係有用又直$$$部份....係唔係又係正常尼?
就珠差已經好大分別啦!!240蚊又一條,120蚊又一條.....
70蚊又有一條....
車身部份點安裝...其實說明書有講...
二手車可能無說明書...如果你買二手車...真係無說明書//我印比你...XD
不過我見意你上車場問下人...會好過自己係屋企研究部車!
你肯問一定有人答....放心....又或者你買之前問清楚先啦...!
有時買二手唔係唔好既!
買一手有一手好....買二手有二手好.....

部車其實唔係好複習...但到有要求就唔簡單

ago000 發表於 2008-1-13 00:07:09 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-1-13 00:04 發表
我覺得買2手都無咩所謂...
不過你要知到點樣檢查部車是否正常先~.....
同埋要知價....囉...!
有時...一些車改裝左部份係似有非有....改左部跟本就唔直$又或者跟本無用..!
就算係有用又直$$$部份....係唔係又係 ...

"撼"完la???
嘉頓子 發表於 2008-1-13 00:12:28 | 只看該作者
原帖由 ago000 於 2008-1-12 23:54 發表

今日上ct
有個drift高手(andy話)話awd原裝+drift呔就得ga la
快車重麻煩
我玩drift
快車遲d先搞

ps.有冇人星期六晏晝上ct一齊飄??
不過等我出埋車先/.\

drift 高手係咪啊輝?XD
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-13 00:16:35 | 只看該作者
原帖由 嘉頓子 於 2008-1-13 00:12 發表

未就係....我係借部車比你玩個個....講你聽個個係輝哥仔.....↓
ago000 發表於 2008-1-13 00:19:06 | 只看該作者
原帖由 嘉頓子 於 2008-1-13 00:12 發表

佢個控有sony貓
張枱有好多figure
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-13 00:19:28 | 只看該作者
原帖由 ago000 於 2008-1-13 00:19 發表

佢個控有sony貓
張枱有好多figure

個個未就係輝仔LO~
ago000 發表於 2008-1-13 00:24:17 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-1-13 00:19 發表

個個未就係輝仔LO~

佢話d人玩野話mini場玩橋/overland
唔知佢知唔知我就係嗰個話想玩橋ge人呢
椰禮 發表於 2008-1-13 08:20:55 | 只看該作者
原帖由 ago000 於 2008-1-13 00:24 發表

佢話d人玩野話mini場玩橋/overland
唔知佢知唔知我就係嗰個話想玩橋ge人呢

你想好似佢地咁玩??
http://ros-speed.sakura.ne.jp/miniz/movie/minizMOVIE.html
sfdo 發表於 2008-1-13 12:20:11 | 只看該作者

回復 18# 的帖子

F1都跳?
不過個樣跳得好狼狽
都係越野車正D....
(唉,不過以我呢個德行差o既人,假如車場有得跳o既我都唔會開心得耐....)
嘉頓子 發表於 2008-1-13 12:43:53 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-1-13 00:16 發表

未就係....我係借部車比你玩個個....講你聽個個係輝哥仔.....↓

哈哈你係住amoy果個?!好耐無落ct好多人都唔認得XD"