RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3361|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

iwaver3部新車

WallaceNg 發表於 2007-11-9 13:51:06 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
wa iwaver講左3年的buggy同monster終於出啦,仲有awd tim,好似唔錯咁
唔知幾時出部04m呢?真係好想買,希望佢今次用料唔差啦
http://www.iwaver.com/
billy86che 發表於 2007-11-9 14:10:48 | 只看該作者

Looking at the picture,the O4 dooms to fail because the CG is even higher than the AWD with the motor and the servo on top of the PCB (probably at the bottom) while the battery cells still have to pile up. All it gets is the balance of left and right with this design.

Iwavxx knows just how to copy to the extent that is not infringing copyright but never able to make it better and earn more. Typical chinese factory.
椰禮 發表於 2007-11-9 14:20:25 | 只看該作者
部awd都唔錯咁bo,應該冇奸商咁高(奸商連band計)
terencelyl7411 發表於 2007-11-9 14:24:04 | 只看該作者
iwaver ....
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-11-9 14:30:26 | 只看該作者
不過部04m真係唔錯咁 唔知幾時有得買,因為armarm想買mini-z awd,但係如果佢早出又平就會買佢
henry888 發表於 2007-11-9 15:03:57 | 只看該作者
你地好似唔係好明老師講咩....
部04個cg仲高過kyosho部awd
仲有咩咁值得期待?
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-11-9 15:10:12 | 只看該作者
原帖由 henry888 於 2007-11-9 15:03 發表
你地好似唔係好明老師講咩....
部04個cg仲高過kyosho部awd
仲有咩咁值得期待?

但係佢勝在平
henry888 發表於 2007-11-9 15:20:41 | 只看該作者
原帖由 WallaceNg 於 2007-11-9 15:10 發表

但係佢勝在平

雖然平, 如果唔夠parts support, 就只會係一架好平凡既玩具車
anyway, 多d廠加入戰團對呢架車仔既市場發展有正面幫助
byron.C 發表於 2007-11-9 22:50:37 | 只看該作者
如果架 buggy 做好 d 一定多人買的!
多人買就可以開發好d的設計.......雞同蛋的問題呀!
800mah 發表於 2007-11-10 00:16:36 | 只看該作者
部 iw05 都係 4wd wor~
HN577 發表於 2007-11-12 07:47:47 | 只看該作者
04m既電池擺位令我想起mr01,睇落應該可以換ko底兜,,仲有係fm,都幾吸引
henry888 發表於 2007-11-12 10:10:04 | 只看該作者
原帖由 HN577 於 2007-11-12 07:47 發表
04m既電池擺位令我想起mr01,睇落應該可以換ko底兜,,仲有係fm,都幾吸引

師兄, 你都幾吹得下wor, 自家制後驅變四驅?
你咁講, 玩01果時都可以改四驅啦
penny. 發表於 2007-11-12 11:26:56 | 只看該作者
我想將架AWD改做1:1麻煩你喇!!
HN577 發表於 2007-11-12 14:07:12 | 只看該作者
04M本身就係4wd
penny. 發表於 2007-11-12 16:58:23 | 只看該作者
點解要支持CopyCat.............
點解唔正正經經玩Kyosho呢?
無錢?無錢咪唔好玩囉,Copy之風不可長!
HN577 發表於 2007-11-13 07:28:32 | 只看該作者
暫且不談論iw是否copy,不過佢d殼又好似d進步wor,02m竟然有BMW E92 M3,連kyosho都未出
penny. 發表於 2007-11-13 10:38:13 | 只看該作者
如果佢係拿左License出的話就Kyosho無得出囉,咁簡單都唔明?
 樓主| WallaceNg 發表於 2007-11-14 07:55:00 | 只看該作者
所以佢今次咪唔算copy lor,同埋佢出左kyosho都可以出架
penny. 發表於 2007-11-14 09:22:28 | 只看該作者
Copy到個車架一模一樣都唔叫Copy?
莫非佢係同Kyosho共同開發?
做創作係好辛苦架!