RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1717|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

D racer 車好似被大家忽略了

DHL 發表於 2007-11-13 21:22:14 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
D mr-15 同 mr-02車的討論好似在論擅中冇乜人討論
一個月以來獨身在羽毛球場玩mr15兜圈玩到好冇隱
又未見過大場面,又好想找人玩下
有D咩野途經可以見下大場面同約人玩
多口問句,是咁最basic的mr-15車同basic的awd車鬥圈那架較快呢?
billy86che 發表於 2007-11-13 21:25:14 | 只看該作者
原帖由 DHL 於 2007-11-13 21:22 發表
D mr-15 同 mr-02車的討論好似在論擅中冇乜人討論
多口問句,是咁最basic的mr-15車同basi ...

I'm still playing with my MR02. I can still remember how to set up an MR01. Any time if you wish to raise a topic on the MR01, I'm glad to respond.
800mah 發表於 2007-11-13 21:45:11 | 只看該作者

你係邊度玩 ?
billy86che 發表於 2007-11-13 21:58:25 | 只看該作者

I'm sorry to say, the best, modified MR01 can never beat the best, modified AWD provided the same driver and you run for 10 minutes or less.
sfdo 發表於 2007-11-13 22:44:20 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

我仲係玩 mr-02。
因一來我諗後驅車耐用D , parts 平D....
二來人人 AWD ,我仲係後驅車,係一種魅力...
01我都唔多整 ...(因的確有唔少缺點...)
但我手車玩極都屎,打個比喻,可能D勁人用 basic的mr-15車 ,我用勁改的awd,我都好大機會輸.....

我以前都有用 mr01 去羽毛球場,但問題多多
1. 用強磁摩打 ,走幾走車尾就痴滿鐵粉
2.尾齒輪勁入塵,玩 3~5排電 摩打齒就 KO  ,如果砌牙差有落牙差油 set 車,當牙差入塵 setting 又唔同左....珠差諗都唔好諗....
3. king pin 又係勁入塵,冇得用  king pin 油 set....
..........
唉,所以點都係越野車好。去邊都得
 樓主| DHL 發表於 2007-11-13 23:40:58 | 只看該作者

回復 3# 的帖子

錦泰個羽毛球場玩,好驚比人踏到,尤其是星期六日
 樓主| DHL 發表於 2007-11-13 23:46:08 | 只看該作者

回復 5# 的帖子

你指的越野車是不是mini-z越野車
是咁遲D在約人區約埋放車車呀(我應該到時在星期六夜晚打帖子上去)
師兄
好不好?

sfdo 發表於 2007-11-14 00:15:53 | 只看該作者
原帖由 DHL 於 2007-11-13 23:46 發表
你指的越野車是不是mini-z越野車
是咁遲D在約人區約埋放車車呀(我應該到時在星期六夜晚打帖子上去)
師兄
好不好?

越野車可以係mini-z,因去普遍街地玩都得,去 CT/MMS 普通跑下都得(我估 Overland 可過好過 Monster...)
但我都未有越野車玩