RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1453|回復: 5
打印 上一主題 下一主題
收起左側

珠差壓力軸承同普通走珠軸承分別???

ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-29 14:56:44 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
如題....壓力軸承和普通走珠有什麼大分別!
受壓力比普通大???
但MINI Z 的珠差軸承受壓力真的很大嗎????
換了的朋友感覺如何尼?????
為何總有人提及ATM珠差見意用壓力軸承,
而KY0SHO的就很少人見意....我亦明白設計上之分別有誤!
但想請明KYOSHO需要換壓力軸承嗎?

馬達王1983 發表於 2007-12-29 16:58:25 | 只看該作者
KY 已经是压力轴承了
仲哥仔 發表於 2007-12-29 17:40:51 | 只看該作者
京商只珠差已经系带压力轴承了...
ATM噶珠差最好换压力轴承,仲要将距翻转装先够顺,就系D钢珠要行平面噶地方.
checkie 發表於 2007-12-30 13:38:35 | 只看該作者
呢o的問題唔係問我地已經一知二楚啦咩?andy~
 樓主| ANDYMIRIAM 發表於 2007-12-30 22:34:18 | 只看該作者

我唔知嫁.......我只知atm...要換壓力軸承
但係我都唔知點解要換.....
我都未換壓力軸承就換左2支kyosho啦....
henry888 發表於 2007-12-31 06:42:05 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2007-12-30 22:34 發表

我唔知嫁.......我只知atm...要換壓力軸承
但係我都唔知點解要換.....
我都未換壓力軸承就換左2支kyosho啦....

咁咪仲好, 唔使煩, kyosho原裝梗係靚d正d又順d啦, 只不過500兩條係貴d
不過以$500提昇咁高既性能又抵俾既