RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1343|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買過支控仲要買d咩

bbto 發表於 2008-1-17 08:48:29 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我ga mr 10.......原來唔係個vr有事...係支原裝控有事........唉
仲等我辛辛苦苦叫個fd係hk寄幾個vr過黎.........
好似仲有awd個支控係度...............€€€

我想問~~~我如果要買過支控
仲要買d咩??
控+Module??2樣野就ga(crystal我有2組 AM 27)
Module係咪一個盒仔咁ga野呀
我未諗住換ad band!有咩控好d~~聽講ex 10 ga respond 好d其實差距有幾大
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-17 09:47:27 | 只看該作者
原帖由 bbto 於 2008-1-17 08:48 發表
我ga mr 10.......原來唔係個vr有事...係支原裝控有事........唉
仲等我辛辛苦苦叫個fd係hk寄幾個vr過黎.........
好似仲有awd個支控係度...............€€€

我想問~~~我如果要買過支控
仲要買d咩??
控+Mo ...

咁要睇你買支咩控,如果你買AM 2PL 未唔洗買Module,你買性能好D既ko ex-10?而你又用緊am
你就要買多個am Module(如圖)

登錄/註冊後可看大圖

如果你轉做AD板, AD板一SET買係連埋Module (如圖)↓

登錄/註冊後可看大圖

樓主| bbto 發表於 2008-1-17 10:12:00 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-1-17 09:47 發表

咁要睇纒你買支咩控,如果你買AM 2PL 未唔洗買Module,你買性能好D既ko ex-10?而你又用緊am
你就要買多個am Module(

..點解我個post標題變左ge.........
whatever...

OK~~明解
唔該你
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-17 10:34:07 | 只看該作者
ex-10同原裝控個感覺差好多....
e-10線性佳,令到控制部車更得心應手.....雖然AD+EX-10 價格比車價還高!
但性能超卓...令車更為跟手...EX-10還可更換
MODUEL,以傲便控其他不同頻率車....FM AM 等....

2PL性能不差比原裝控已經超越作多..好處是他價格只是EX-10的5份1,
及控身比EX-10輕(只計使用8粒2A電的EX-10,埋電除外)

若不計價格問題,我會見意買EX-10
 樓主| bbto 發表於 2008-1-17 10:35:59 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-1-17 10:34 發表
ex-10同原裝控個感覺差好多....
e-10線性佳,令到控制部車更得心應手.....雖然AD+EX-10 價格比車價還高!
但性能超卓...令車更為跟手...EX-10還可更換
MODUEL,以傲便控其他不同頻率車....FM AM 等....

2PL性能 ...

但係買左ex 10 唔改ad 會唔會好"side"料??
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-17 10:44:02 | 只看該作者
原帖由 bbto 於 2008-1-17 10:35 發表

但係買左ex 10 唔改ad 會唔會好"side"料??

你意思係你唔想改ad??

控am車...
唔一定要即刻改AD既~~..."side"唔"side"都係自己用...你可以覺得唔夠用又或者對部車有更高要求時
先改~AD~都OK~既~..其實2PL同EX-10我都用過
我一開始買2PL 我好滿意...只不過借過人支EX-10更滿意.....
所以買左~仲改埋AD

樓主| bbto 發表於 2008-1-17 13:14:44 | 只看該作者
我要再諗諗~~~~
溫哥華,我所知ga有一個mini z場...仲要好細.....
未係咁需要控靚控住
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-17 13:18:09 | 只看該作者
原帖由 bbto 於 2008-1-17 13:14 發表
我要再諗諗~~~~
溫哥華,我所知ga有一個mini z場...仲要好細.....
未係咁需要控靚控住

香港尼邊都係得2個場....=______=
 樓主| bbto 發表於 2008-1-17 13:23:12 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-1-17 13:18 發表

香港尼邊都係得2個場....=______=

我呢邊個場細得離譜
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-17 13:24:00 | 只看該作者
原帖由 bbto 於 2008-1-17 13:23 發表

我呢邊個場細得離譜

行膠板定地毯嫁?個邊地方咁大....個場咁細~_-
係唔係個邊D人玩1:10多牙?~€

樓主| bbto 發表於 2008-1-17 16:33:35 | 只看該作者
佢個場係kyosho track囉........超細.....一星期開7日,得星期6有人玩...最多人個時4個....
仲要冇人玩drift....我都唔好意思去搞住佢地係個細場極速狂奔.....

1:10 , 越野呢2個多人玩~~因為出街就玩得......
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-17 16:44:44 | 只看該作者
原帖由 bbto 於 2008-1-17 16:33 發表
佢個場係kyosho track囉........超細.....一星期開7日,得星期6有人玩...最多人個時4個....
仲要冇人玩drift....我都唔好意思去搞住佢地係個細場極速狂奔.....

1:10 , 越野呢2個多人玩~~因為出街就玩得......

嘩...慘牙.......收唔收$$$嫁???
你不如自己鋪條TRACK啦!
我地尼邊玩地毯.C.T. 同MMS 都係...
C.T.大概好似係TRACK面好似係38呎X18呎....牙
MMS.都好似差唔多...都唔記得啦~我都係上過去一次...