RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1329|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

關於awd甩尾

isaacleeaa 發表於 2008-1-21 20:30:55 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
awd如果要甩尾,請問你地放哂4條甩尾tire定放2條起後tire個度

ps.如果真係要4條都放哂,但係我架awd後轆闊,前轆幼(但係我買左d甩尾tire四條都係闊,甘點呢??thanks
偉記 發表於 2008-1-21 20:42:10 | 只看該作者
你想玩drift,定想架AWD甩尾呀?
你用兩條甩尾呔放係後轆,架AWD會甩尾,但係唔會飄
xlarge 發表於 2008-1-21 20:49:13 | 只看該作者
韓哥 發表於 2008-1-21 20:57:26 | 只看該作者
見到咁多人玩awd,有d心思思想出番部添
ANDYMIRIAM 發表於 2008-1-21 21:13:04 | 只看該作者
原帖由 isaacleeaa 於 2008-1-21 20:30 發表
awd如果要甩尾,請問你地放哂4條甩尾tire定放2條起後tire個度

ps.如果真係要4條都放哂,但係我架awd後轆闊,前轆幼(但係我買左d甩尾tire四條都係闊,甘點呢??thanks

你係咪問你想玩飄移,但係買左4條飄移tire,但係4條都係闊...係咪??
買多4條窄就得嫁啦!!!你咪有2對tire囉!到時你可以用4條窄又得!頭窄尾闊又得!=]
飄雪 發表於 2008-1-21 21:40:26 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-1-21 21:13 發表

你係咪問你想玩飄移,但係買左4條飄移tire,但係4條都係闊...係咪??
買多4條窄就得嫁啦!!!你咪有2對tire囉!到時你可以用4條窄又得!頭窄尾闊又得!=]

勁咁都比你答到!
不過個人覺得窄好似易上手D
椰禮 發表於 2008-1-21 23:43:21 | 只看該作者
原帖由 韓哥 於 2008-1-21 20:57 發表
見到咁多人玩awd,有d心思思想出番部添

long time no see wo
d熱狗點呀
 樓主| isaacleeaa 發表於 2008-1-22 12:40:58 | 只看該作者

回復 5# 的帖子

yes !!!yes!!!