RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: boyki
打印 上一主題 下一主題
收起左側

買車前一問

瘋語飄移 發表於 2008-2-10 04:12:09 | 只看該作者
瘋語飄移 發表於 2008-2-10 04:18:09 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-2-10 02:50 發表
又唔好咁講....3千蚊玩部細車~都無咩問題牙...!!!!
咁如果用3千蚊玩部真車就唔會瘀到冇朋友???仲可能坐左兩個人行唔到~

錢銀同有無朋友兩樣野黎既~~~
有無朋友係講自己本身既~!!!
如果用3千蚊黎買到自己 ...

我同意@@,1:10 tt01都有大把人全改啦,唔通話人又無朋友?
StarBuck 發表於 2008-2-10 11:08:07 | 只看該作者
原帖由 藍毛毛 於 2008-2-10 01:17 發表
$3000就唔玩awd啦,畀家人知到你用咁多$玩架細車,會瘀到冇朋友。

我話比你聽啦=="
如果用3000$可以買到開心,我唔覺得3000$係好多囉
朋友咁容易冇左,果個都唔會係一個知心好友
師父..唔洗下下串住哂既
StarBuck 發表於 2008-2-10 11:10:25 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-2-10 02:50 發表
又唔好咁講....3千蚊玩部細車~都無咩問題牙...!!!!
咁如果用3千蚊玩部真車就唔會瘀到冇朋友???仲可能坐左兩個人行唔到~

講得好好
我認為鐘意果樣野就值得
StarBuck 發表於 2008-2-10 11:11:37 | 只看該作者
原帖由 瘋語飄移 於 2008-2-10 04:12 發表

玩drift $3000夠啦= =又唔駛換金屬野,爛左換膠都好平,加上無快車咁易爛野既

只係想比定個預算佢=]
預多好過預小架XD
椰禮 發表於 2008-2-10 17:06:57 | 只看該作者
原帖由 StarBuck 於 2008-2-10 11:08 發表

我話比你聽啦=="
如果用3000$可以買到開心,我唔覺得3000$係好多囉
朋友咁容易冇左,果個都唔會係一個知心好友
師父..唔洗下下串住哂既

開心都要$3000太貴啦掛,開心無價
"淳水"吹水
嘉頓子 發表於 2008-2-10 17:18:10 | 只看該作者
原帖由 StarBuck 於 2008-2-9 23:57 發表
我諗你3000$都唔夠
AWD好易爆膠

個底係易爆左少少,,可以買定pack 灰底
3000 drift 玩住先一定夠,,,至緊要玩得開心姐
checkie 發表於 2008-2-10 21:07:03 | 只看該作者
都唔知點解總有人覺得玩miniz係浪費金錢,玩大車就唔浪費嗎?
我唔會理o的人講miniz有幾唔好,只可講句玩得好miniz一定玩得好大車,but玩得好大車都唔一定玩得好miniz
椰禮 發表於 2008-2-10 22:00:41 | 只看該作者
MINI Z唔計銀啦,容易帶,容易收埋,容易搵地方玩車(唔使屈係車場玩,例屋企、課室)
不過就好難唔係車場識多d人玩車lo
typhoon8 發表於 2008-2-10 23:08:32 | 只看該作者
原帖由 boyki 於 2008-2-9 18:09 發表
同埋   今日去....見到有一盒  只有車同4個呔的box....但係又冇車殼=3=

果d有冇話咩5同ka??
p.s個box冇控 =3=

因在下最近買左車無耐,如果無記錯既話你講個套係叫半套車(留意有分mr02:後驅,awd:四驅),
同全套車差別係無原裝控無標準車殼(掃把佬),
不過半套車就多左幾set車框同全車啤呤(重可以另加錢選購自己喜歡既車殼$1xx-$180)!

買全套車番去既話入電就玩得!

在下買車沒多久既小小感想:
如果想玩落去或者改裝下玩唔同野,就唔係禁建議買全套車(因在下就係買全套車,最後改改下,比半套車花更多無謂錢)

typhoon8 發表於 2008-2-10 23:20:50 | 只看該作者

師兄講得好呀 ,講出我心聲呀,哩d又唔係咩壞事,只係玩下自己喜歡既野,紓緩下壓力,消遣下時間之嘛!
其實玩物都可以養志架,玩rc都可以學倒電子常識 ,都唔洗份細車定大車,基本結構都係敢,話唔定細車玩玩下變真車呢!
不過現實中不同人有不同價值觀,生活上有時好難去改變其他人巳有既睇法o既
(ps,好似我d同事一聽倒話玩rc,都好多負面言輪飛埋黎架,可是佢地就用更多既錢去炒股票,而加坐緊艇添,但就有好正面既支持law)
椰禮 發表於 2008-2-11 00:50:37 | 只看該作者
原帖由 typhoon8 於 2008-2-10 23:20 發表

師兄講得好呀 ,講出我心聲呀,哩d又唔係咩壞事,只係玩下自己喜歡既野,紓緩下壓力,消遣下時間之嘛!
其實玩物都可以養志架,玩rc都可以學倒電子常識 ,都唔洗份細車定大車,基本結構都係敢,話唔定細車玩玩下變真車 ...

我仲要上rc堂,唔學下rc對住阿蛇都唔知佢up乜
我覺得mini-z改電子野比大車既機會大,大車下下都有得買仲多過mini-z,好想學整d1閃燈整落d車殼度
henry888 發表於 2008-2-11 19:11:28 | 只看該作者
依家先睇到呢個post離哂題tim
如果用$3000玩miniz已經話無朋友
相信好多人都無哂朋友啦
但我又唔覺得係lor
我d朋友都幾贊成我玩miniz嫁, 起碼我開心
仲更加識到d一齊玩, 一齊研究, 一齊開心既朋友tim
偉記 發表於 2008-2-12 23:51:05 | 只看該作者
亨利,我玩mini-z,玩到冇左幾次朋友啦,
ANDYMIRIAM 發表於 2008-2-13 15:04:02 | 只看該作者
原帖由 偉記 於 2008-2-12 23:51 發表

如果3千蚊無一個
起碼都少左4-5個啦~~

答返...樓主問題先=]
AE86車殼KWS好多間都有紅X,極X,萬X,都有..
白殼任何車殼...極X,萬X都有...
其實2千蚊玩DRIFT是可以的~~~
不過當然一分錢時一分貨啦..一定要買飄移呔!
唔好買連控有殼READY SET 因為原裝控手感真的很差及無全車軸承的...
買軸承無殼AWD...買多支入門2PL(ONLY)全新$250到!二手都OK...
頭單..用返KYOSHO啦~
那當然不改也可...頭尾牙差也可....但當然
不及KYOSHO頭單尾牙差吧...
那亦是你對你的車有什麼要求的問題吧....!!

henry888 發表於 2008-2-13 18:58:21 | 只看該作者
原帖由 偉記 於 2008-2-12 23:51 發表

你再唔浦頭就真係無朋友啦