RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1794|回復: 8
打印 上一主題 下一主題
收起左側

關於Mini-Z的頭單尾直

ml-tiida 發表於 2008-2-26 12:22:26 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
想請問原裝個套頭尾係吾係牙差?而頭單同尾直買要幾錢呢?
karl 發表於 2008-2-26 13:10:26 | 只看該作者
原裝是頭尾牙差,3Racing頭單130-140 / 奸商好似二百,尾直可用原裝牙差加膠水咪變翻直
濕囉,太耐無玩,有錯請更正
 樓主| ml-tiida 發表於 2008-2-26 13:17:36 | 只看該作者
如果係口甘尾用珠差係吾係會好D呢?3racing有無尾珠差出嫁?
ANDYMIRIAM 發表於 2008-2-26 14:24:08 | 只看該作者

咁你你覺得...尾點解要用珠差呢???????
尾用牙差得嫁啦~€
 樓主| ml-tiida 發表於 2008-2-26 14:45:26 | 只看該作者
ok!
Thz~~
瘋語飄移 發表於 2008-2-27 02:46:40 | 只看該作者
原帖由 ml-tiida 於 2008-2-26 12:22 發表
想請問原裝個套頭尾係吾係牙差?而頭單同尾直買要幾錢呢?

頭單用番京商比較好,如果係屋企玩尾直就用番牙差,即係有d c兄既方法...aa超能膠
椰禮 發表於 2008-2-27 18:33:58 | 只看該作者
奸商頭單都要成2舊半水wo
奸商同atm差幾多呢??
ANDYMIRIAM 發表於 2008-2-28 10:56:57 | 只看該作者
原帖由 椰禮 於 2008-2-27 18:33 發表
奸商頭單都要成2舊半水wo
奸商同atm差幾多呢??

咁你有無試過用kyosho~??????????
其實好簡單~就係因為kyosho~qc好~
ANDYMIRIAM 發表於 2008-2-28 11:00:32 | 只看該作者
atm 唔係唔好
不過現時某些parts~QC~還是一有一點~不足!(不單是只頭單吧!)
無可否應~ATM 在 MINI Z 上已經很努力及為MINI Z作出很大供奉,亦有很多PARTS..
可供大家使用,而且比原裝的平.......
但是QC還是有一點點問題吧..除呔外,我現時還沒有打算使用ATM PARTS !
其實平與貴...對一個RC愛好姐...是沒有大分別,最重要是買到岩用的東西...!(那當然貴的定義不是天價吧)

若到有一日ATM更正QC問題,我都會試試吧~就算價格與KYOSHO睇齊只要QC好~我都會試試看..!
但現時沒有一些比KYOSHO更好的PARTS..(呔除外)

那當然KYOSHO 都會有美中不足地方吧~!但QC比較佳吧~!