RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 老占
打印 上一主題 下一主題
收起左側

小第的遙控貨櫃墳場

EricRC 發表於 2006-4-8 12:49:48 | 只看該作者
原帖由 老占 於 2006-4-8 12:37 發表

經典玩意,似乎都很有收藏價值

真係甚少見人玩呢部車

期待您所分享的相片中 

過幾日啦...kar kar
speedstar 發表於 2006-4-8 12:59:07 | 只看該作者
原帖由 EricRC 於 2006-4-8 11:49 發表

部jeep係我係tamiyaclub度買翻來既.....買左成300歐元(肉痛死)...但我見佢噴工真係一流,又忍唔住啊.小弟仲係個學生,儲埋d私己錢一次過就冇曬

見你咁用哂D私己錢....請恕小弟直言, 除非你好知價, 係Tamiyaclub買野會偏貴,
呢部全新未砌就算係日本bid番黎連郵費我估under HK$2.5K

EricRC 發表於 2006-4-8 13:07:19 | 只看該作者
原帖由 speedstar 於 2006-4-8 12:59 發表

請恕小弟直言, 除非你好知價, 係Tamiyaclub買野會偏貴, 呢部全新未砌就算bid番黎連郵費我估大約$2K-$2.5K左右.

我係ebay度睇左好耐嘎啦..見冇乜人放....之前係ebay store度有部NIB好似標成USD4xx,運費就USD六十幾,所以我就冇諗距,之前我係工房問過有冇人放,又冇乜聲氣,所以先立定心水係tamiya club買囉
EricRC 發表於 2006-4-8 13:12:05 | 只看該作者
原帖由 speedstar 於 2006-4-8 12:59 發表

見你咁用哂D私己錢....請恕小弟直言, 除非你好知價, 係Tamiyaclub買野會偏貴,
呢部全新未砌就算係日本bid番黎連郵費我估under HK$2.5K

http://cgi.ebay.com/Tamiya-JEEP- ... QrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/Vintage-Tami ... QrdZ1QQcmdZViewItem

http://cgi.ebay.com/Tamiya-JEEP- ... QrdZ1QQcmdZViewItem

refer to these links
speedstar 發表於 2006-4-8 13:20:39 | 只看該作者
原帖由 EricRC 於 2006-4-8 13:12 發表

[url]http://cgi.ebay.com/Vintage-Tam ...

錢自已使得開心就得...
不過玩舊車呢家野玩得多就會有心得.

好多收藏家已經唔再係ebay搵野....there are other sources
EricRC 發表於 2006-4-8 13:35:55 | 只看該作者
原帖由 speedstar 於 2006-4-8 13:20 發表

錢自已使得開心就得...
不過玩舊車呢家野玩得多就會有心得.

好多收藏家已經唔再係ebay搵野....there are other sources

有乜好介紹咁呢?我靜知ebay同yahoo japan咋...thx
hotdog 發表於 2006-4-8 23:44:45 | 只看該作者
大佬,工程车是玩具还是模型啊?什么牌子的?什么价格?
 樓主| 老占 發表於 2006-4-9 03:13:46 | 只看該作者
原帖由 hotdog 於 2006-4-8 23:44 發表
大佬,工程车是玩具还是模型啊?什么牌子的?什么价格?

回大佬大大,工程車只是兒戲的小朋友遙控模型

純粹只是作為裝飾用途

牌子不記得了..不過是國產貨

於二零零四年一月買入價格為: $350港元

但現時價錢應該回落到: $250-300元左右

推土架能升降,及前後,左右等遙控功能..

本身附設小部份燈號..
 樓主| 老占 發表於 2006-4-9 03:15:16 | 只看該作者
原帖由 EricRC 於 2006-4-8 13:35 發表

有乜好介紹咁呢?我靜知ebay同yahoo japan咋...thx

似乎都係咁上下呢兩個網址..

因為大路野就唔需要上網買..街鋪都搵到

但珍藏系列就要等有人放售

而且價錢極為高企..
EricRC 發表於 2006-4-9 08:47:21 | 只看該作者
原帖由 老占 於 2006-4-9 03:15 發表

似乎都係咁上下呢兩個網址..

因為大路野就唔需要上網買..街鋪都搵到

但珍藏系列就要等有人放售

而且價錢極為高企..

係啊,儲呢D野真係几燒錢咖,小弟短期內都唔會再買呢D野住咖啦,順便問下個貨櫃前面既窿同線系米你自己整落去咖呢?
 樓主| 老占 發表於 2006-4-10 06:42:29 | 只看該作者
原帖由 EricRC 於 2006-4-9 08:47 發表

係啊,儲呢D野真係几燒錢咖,小弟短期內都唔會再買呢D野住咖啦,順便問下個貨櫃前面既窿同線系米你自己整落去咖呢?

那是給予新燈使用的燈組 

本身已經有的啦