RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: chasegtruck
打印 上一主題 下一主題
收起左側

我想問AWD要可以去跑車場要洗幾多$$

ANDYMIRIAM 發表於 2008-3-14 13:31:20 | 只看該作者

換邊個parts?
換金屬尾擔?
車速快唔快同換唔換尾擔無關的...
大概會影響的是...轉向,行車是否穩定等...
因為...非原裝的其他品牌,會有機會位置上,及孔位等不夠標準.
令到轉向杯在移動時不夠順吧!又或者孔位太大,太鬆了吧!
sfdo 發表於 2008-3-14 13:51:40 | 只看該作者
原帖由 chasegtruck 於 2008-3-13 22:58 發表
我想問下MR02改哂PN D零件 好唔好跑?

珠差買咩牌子好

唔係話改哂乜 parts 就一定好跑。
最重要係睇你 識唔識運用你 o個D part。
要改o既首先要決定用幾多 mm 車殼,然後最關鍵係買一條 '尾' (摩打座連 查查板,聽講  ATM 或 PN 都 OK).....
珠差一定買 原廠 京商。
跟住..........
jefffff 發表於 2008-3-14 17:52:22 | 只看該作者
買架車五百幾,用PN or ATM system both ok, u can go to mms to buy ATM parts, cheaper and many parts. Use 94mm mount is better today!
 樓主| chasegtruck 發表於 2008-3-14 20:31:59 | 只看該作者
深水步有冇車場?
jefffff 發表於 2008-3-15 09:59:50 | 只看該作者
i also want to have one in sum sui po, actually is nothing in there!