RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1903|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

幾多人走02 ?請留下回復!

haeconelson 發表於 2008-3-10 20:15:43 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
用乜setting?

我走98mm ,ENZ0 shell, ADstock麼打
前20吠1度camberATM藍彈弓
後10直文黒色6mm H板上下銀色查查彈弓用50度油
前後令用十 1 offset
4562 3×2
用友來700電!

sfdo 發表於 2008-3-10 20:54:52 | 只看該作者
我都有玩。
我走 94 mm  Ferrari Testarossa ,手繞摩打
車尾局住用 PN 摩打座,ATM 查查、尾令幾多 offset 仲要試。
頭原裝杯、ATM彈簧加小小介子, 0 offset 令....
 樓主| haeconelson 發表於 2008-3-10 21:12:44 | 只看該作者
原帖由 sfdo 於 2008-3-10 20:54 發表
我都有玩。
我走 94 mm  Ferrari Testarossa ,手繞摩打
車尾局住用 PN 摩打座,ATM 查查、尾令幾多 offset 仲要試。
頭原裝杯、ATM彈簧加小小介子, 0 offset 令....

多謝分享!
klchan6 發表於 2008-3-10 22:58:17 | 只看該作者
我走98mm ,Fxx shell, stock麼打
前20吠0度camber,PN橙彈弓
後10直文黒色6mm H板上下銀色查查彈弓用
4562 3×2
用友來700電!
 樓主| haeconelson 發表於 2008-3-10 23:10:26 | 只看該作者
原帖由 klchan6 於 2008-3-10 22:58 發表
4562 3×2
用友來700電!

好相似wor!!!

仲有前多D camber架車轉D,有無同感?

scalpel 發表於 2008-3-11 02:16:21 | 只看該作者
Wheel offset for Enzo......Front +1, Rear +3
GTRTam 發表於 2008-3-11 02:28:13 | 只看該作者
舊款 ATM 呔有無試過 10度頭呀 ?

以前用過D 20度頭, 有期出D 20度頭係推ga bor.

好推的話, 尤其係收哂油入都推, 多數係呔.
kwok515 發表於 2008-3-11 18:45:51 | 只看該作者
我!!!

我走98mm ,ENZ0 FXX shell, stock R 麼打
前20
後10
4562 3×0
 樓主| haeconelson 發表於 2008-3-12 00:41:36 | 只看該作者
原帖由 GTRTam 於 2008-3-11 02:28 發表
舊款 ATM 呔有無試過 10度頭呀 ?

以前用過D 20度頭, 有期出D 20度頭係推ga bor.

好推的話, 尤其係收哂油入都推, 多數係呔.

如果入到但轉向不足?又有乜意見?
GTRTam 發表於 2008-3-12 01:58:04 | 只看該作者
呔角較盡未呀 ?
 樓主| haeconelson 發表於 2008-3-12 15:45:02 | 只看該作者
原帖由 GTRTam 於 2008-3-12 01:58 發表
呔角較盡未呀 ?

盡 al!,
sfdo 發表於 2008-3-12 21:11:46 | 只看該作者

回復 9# 的帖子

頭 可以 換短身彈簧筒,增加前避震行程。換 較大 Camber 杯。
換 較硬 T板 或用較農 查查板油 。 (我用 ATM 300 度)

(仲有 可能係我心理作用,尾輪 offset 比 前輪大 ,會更好彎。但我試過 尾 +3 offser 闊轆、 頭 0 offset 窄轆,可以好彎到 S彎時 cup 車 )

呔角唔好太盡,set 控制器 時,當你扭盡呔 剛剛好令  servo 唔好盡到發震就 OK。
MacUser 發表於 2008-3-18 17:50:33 | 只看該作者
我走94mm , SC430殼, stock麼打
前20呔, 1度camber, ATM燈彈弓
後10直文呔, 京商最闊H板, 上輕下硬彈弓, Ti查查板, 用50度油
前後令用+0.5 offset
原裝AD板無加Fet
EG4MAN 發表於 2008-3-18 18:33:08 | 只看該作者
我走94mm , Fairlady殼, stock麼打
前20呔, 1度camber,京商金彈弓
後10直文呔, 京商最闊H板, 上輕下硬彈弓, Ti查查板, 用50度油
前令用+0 offset, 後令用+0.5 offset
原裝AD板無加Fet
ice1234 發表於 2008-3-18 20:45:32 | 只看該作者
4562 3×2