RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2337|回復: 11
打印 上一主題 下一主題
收起左側

橙色GTT R34 2門

椰禮 發表於 2008-6-8 22:56:03 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
重噴全橙下34GTT,不過都係有奶野,不過算啦.........
此殼加左碳貼係泵把、裙腳D唇位,同埋加番隻自定製GT WING
scalpel 發表於 2008-6-8 23:00:06 | 只看該作者
very good.....What wheels is it?
 樓主| 椰禮 發表於 2008-6-8 23:01:30 | 只看該作者
3RACING 5柱軨
800mah 發表於 2008-6-9 00:13:10 | 只看該作者
 樓主| 椰禮 發表於 2008-6-9 02:47:40 | 只看該作者
AWD果個上色

竟然冇人留意尾翼...不過算啦
pd 發表於 2008-6-9 12:19:36 | 只看該作者
原帖由 椰禮 於 2008-6-9 02:47 AM 發表
AWD果個上色

尾翼...is come from 1/24 model????
I like your 尾翼............
 樓主| 椰禮 發表於 2008-6-10 02:17:57 | 只看該作者
原帖由 pd 於 2008-6-9 12:19 發表

尾翼...is come from 1/24 model????
I like your 尾翼............

全自...全紙製加工先岩
原本想整好d用黎copy不過左右唔對稱,所以是但裝落去,不過裝左之後唔太覺眼
韓哥 發表於 2008-6-10 22:07:12 | 只看該作者
正到冇晒朋友
800mah 發表於 2008-6-11 00:38:06 | 只看該作者
原帖由 椰禮 於 2008-6-9 02:47 發表
AWD果個上色

what paint did u use? and how did u do the painting?
i have those wheels too ~
 樓主| 椰禮 發表於 2008-6-11 04:42:49 | 只看該作者
原帖由 800mah 於 2008-6-11 00:38 發表

what paint did u use? and how did u do the painting?
i have those wheels too ~

我用黑鐵色手油,除左最外條邊(連內邊)冇上色之外都油左黑鐵,不過間唔時都有油hi甩之類
所以其實唔見意咁做,可惜條軨太7啦原本
ANDYMIRIAM 發表於 2008-6-11 11:24:07 | 只看該作者
WOO~今次呢部好好多...!
但~你D油睇落好似....感覺超爆厚....係之前個個再噴過
定係你落厚底灰/厚油..????
 樓主| 椰禮 發表於 2008-6-13 04:22:45 | 只看該作者
原帖由 ANDYMIRIAM 於 2008-6-11 11:24 發表
WOO~今次呢部好好多...!
但~你D油睇落好似....感覺超爆厚....係之前個個再噴過
定係你落厚底灰/厚油..????

本身都算厚白底油掛,之後薄面油,因為係我個FD幫我噴,佢話噴左好多厚白油先遮到D灰畢地,
不過其實係我噴厚左光油...未識噴光油...雖然都係噴罐不過技巧唔同左..........
如果有好好好多銀彈都會諗下翻噴不過我一D都冇