RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4597|回復: 21
打印 上一主題 下一主題
收起左側

細細架

Darf 發表於 2008-7-4 12:48:04 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
請問有冇C兄見過D細細架( 一比四十幾?), 有線性轉向及加速嘅車仔呢?
幾錢?喺边度買?

因為再無時間上CT玩MiniZ喇. 想喺屋企玩下咁囉 (MiniZ喺屋企玩好似都係大咗D)

Thanks!
LokSpec 發表於 2008-7-4 12:54:07 | 只看該作者
1/43都有唔少
有紅外線接收的
有用傳統搖控的

你見果隻車有冇接收天線的?
Sin 發表於 2008-7-4 13:25:48 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

Kyosho Dnano......but the whole set cost about $3XXX
 樓主| Darf 發表於 2008-7-4 13:33:23 | 只看該作者

其實對我嚟講最緊係有線性加速及轉向,1:43最好啦.
紅外線或傳統嘅都冇所謂.

可以講我知大約幾錢同边度買嗎, Thks !
800mah 發表於 2008-7-4 13:41:15 | 只看該作者
kyosho dNano
2.4G, 無天線, 一流操控, 一流價錢 ($3xxx, 控 + 車 + 殼 + 充電 set)
Sin 發表於 2008-7-4 13:44:50 | 只看該作者

回復 5# 的帖子

agree.........the price is the only problem......
800mah 發表於 2008-7-4 14:10:54 | 只看該作者
原帖由 Sin 於 2008-7-4 13:44 發表
agree.........the price is the only problem......

i wonder when will the dNano come to hk, coz i don't need the transmitter, and maybe the battery & charger too... coz we can always DIY battery packs, can't we?
LokSpec 發表於 2008-7-4 15:09:22 | 只看該作者
原帖由 800mah 於 2008-7-4 13:41 發表
kyosho dNano
2.4G, 無天線, 一流操控, 一流價錢 ($3xxx, 控 + 車 + 殼 + 充電 set)

係賣日本雜誌的店舖見到本
dNaNo專刊都幾厚1200日元

OT一問香港年尾會唔會返大貨呢?
sfdo 發表於 2008-7-4 19:29:43 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

紅外線唔太好,因為好易出現盲點....架車成日 痴油....

屋企玩,可參考
http://bbs.rc-evo.com/viewthread.php?tid=86045&extra=page%3D1

如果玩慢車,可考慮 京商 出 o既 巴士仔/貨車仔.....
prodanny 發表於 2008-7-5 00:44:17 | 只看該作者
京商既dNANO現時在日本只有京商dNANO專門店有得賣, 一般RC店冇得賣.

日本既專門店不但賣車, 重有場現車, 同bar, 玩完可以同朋友飲杯野...

(京商好似要求各地代理都要開類似店舖至可以賣dNANO...)

http://www.kyosho.com/jpn/shop/akihabara/index.html

樓主| Darf 發表於 2008-7-5 11:46:00 | 只看該作者
dNano 而家似乎虛無D.
其實我地得早前喺KWS見到D大約1:43嘅房車仔(好似係GTR32 & NSX殼.
又有線加速及轉向,好似買三舊水.

請問C兄們,仲有冇見過此類車?有冇Internet資料.

Thanks!
nick5545 發表於 2008-7-5 12:14:23 | 只看該作者

回復 12# 的帖子

may be try this one!

http://hk.f1.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/1115762715

fm yahoo hkg action

樓主| Darf 發表於 2008-7-5 12:33:59 | 只看該作者
Yeah ! Exactly these stuffs.
I'm actually looking for 'Epoch Indoor Racer', 'DG master'.
Something like that !

But don't know where could buy them ....
800mah 發表於 2008-7-5 13:15:44 | 只看該作者
plenty on yahooHK auctions
tomatob 發表於 2008-7-7 17:32:28 | 只看該作者
dnano 好似要專門店先俾賣,間店仲要跟足日本既要求開,唔係一般rc 店可以買到,所以香港都好難會有得賣
Sin 發表於 2008-7-19 03:13:51 | 只看該作者
Pro-Shop Futaba start to accept the order of Dnano
tomatob 發表於 2008-7-21 14:18:13 | 只看該作者

呢架琴晚係ssb 玩具街見過,要300 到一架,家下仲會送多個車架俾你,都幾底玩
 樓主| Darf 發表於 2008-7-22 17:45:14 | 只看該作者
原帖由 tomatob 於 2008-7-21 14:18 發表

呢架琴晚係ssb 玩具街見過,要300 到一架,家下仲會送多個車架俾你,都幾底玩

Really?? could You please tell me more details of where to find it in SSP?
I wanna see if there's any options.
tomatob 發表於 2008-7-23 11:04:30 | 只看該作者
地鐡站黃金出口一出,過左7-11個街口轉右,一直行到過左啲食米線既店就見到,係間唔知咩咩3000尺玩具店之前,不過唔知仲有幾多貸淨,個日仲有4架到
 樓主| Darf 發表於 2008-7-23 11:39:36 | 只看該作者
Thanks so much, I'll go and have alook.