RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1853|回復: 13
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有什麼型號3a差電玩awd正啲...

MAZDA 發表於 2008-7-14 17:32:08 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
小弟個8排超X GP750 3A差電都玩左兩年多 , 開始力不從心同玩玩吓好快冇電 ~~~
而且又要差成20個鐘頭先可以用 .... 請問有什麼3A差電同差機最好 ,可以
3小時內完成差電 ? 同埋用什麼3A差電玩AWD正啲?

THX!~
LokSpec 發表於 2008-7-14 18:00:23 | 只看該作者
三洋eneloop 800白電

操原裝車就一流
如果支控重的話會玩到手軟

改咗摩打就麻煩其他師兄解答你
terencelyl7411 發表於 2008-7-14 18:07:46 | 只看該作者
IB 750  /  orion    900
sfdo 發表於 2008-7-14 19:39:31 | 只看該作者
orion   900  (O仔電) 又平又靚
kambox808 發表於 2008-7-14 21:40:53 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

sony is good.................................
jeffcarfun 發表於 2008-7-14 21:59:33 | 只看該作者
sony 電幾多錢呀 係唔係連埋個差電器呀??
kambox808 發表於 2008-7-15 07:45:45 | 只看該作者

回復 6# 的帖子

4x20=$80 no charger.....................
AMAT 發表於 2008-7-15 11:08:18 | 只看該作者
ENELOOP幾好呀.....至少唔會好似ORION果O的咁會走電.....又襟用.....
係O的人成日話覺得唔夠爆唧......

但爆同耐用絕對係相對......要爆,就唔耐用,要耐用,就唔爆!
ice1234 發表於 2008-7-15 11:17:25 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2008-7-14 05:32 PM 發表
小弟個8排超X GP750 3A差電都玩左兩年多 , 開始力不從心同玩玩吓好快冇電 ~~~
而且又要差成20個鐘頭先可以用 .... 請問有什麼3A差電同差機最好 ,可以
3小時內完成差電 ? 同埋用什麼3A差電玩AWD正&#21 ...

差機離講 gp 隻 power bank smart2 都唔錯(白色機o個隻)..每粒電都可以分開充....(其他 band o既差機多數都係2 - 4 粒充,唔可以1粒).....protection 又足..一check到粒電唔正常就唔比你充
1個鐘頭充完.....可以只買差機..你可以佩其他band既電...
terencelyl7411 發表於 2008-7-15 11:19:54 | 只看該作者
Buy a muchmore la ~
ice1234 發表於 2008-7-15 12:39:12 | 只看該作者
原帖由 terencelyl7411 於 2008-7-15 11:19 AM 發表
Buy a muchmore la ~

d電快D死 ;P
Andsonma 發表於 2008-7-15 12:48:01 | 只看該作者

回復 9# 的帖子

三洋的eneloop也可以只充一粒,我覺得GP的電池勁易走電,我充完之後,唔用幾日D電就走曬!
LokSpec 發表於 2008-7-15 12:55:32 | 只看該作者
原帖由 AMAT 於 2008-7-15 11:08 發表
ENELOOP幾好呀.....至少唔會好似ORION果O的咁會走電.....又襟用.....
係O的人成日話覺得唔夠爆唧......

但爆同耐用絕對係相對......要爆,就唔耐用,要耐用,就唔爆!

重諗買ORION高容果隻900試試(貪平 )
SONY又好似唔錯,只係貴三洋幾蚊

好似突然有好多車要用3A電

ANDYMIRIAM 發表於 2008-7-15 13:45:06 | 只看該作者
如果你係放完電,差電差完,即玩既
緊係買ORION
夠爆...夠足...
IB都唔錯...

但係如果你係打算差完電
放係到一個星期先拎出黎玩既...
咁你就唔好用啦
用三洋白電啦...唔走電..!

因為我唔會充定電先去車場玩...
而係去到車場先放電之後充完就玩...
故ORION/IB 比較好~....!
比較爆~
一般來說ORION比三洋白電爆...
三洋感覺...不夠爆,但有總打不死的,即死唔斷氣的感覺!
ORION 壽命亦不算短(那當然看看保養及使用)...每排出廠相差不會很大...都是可靠之選
IB 長唔長壽就見人見智啦..!有機會很長壽,有機會會很爆!(什至超很爆的)但亦有機會不長壽及不夠爆!