RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4237|回復: 33
打印 上一主題 下一主題
收起左側

中毒想買minz 了

gunman852 發表於 2008-7-16 17:54:01 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
看到各位的毒品,小弟想買一部2手的minz 來學下玩
想最平買一部試下先,有問題向各師兄請教
MR01 同mr015 有咩分別?
如果買二手有咩要注意的?
有沒有一些消耗零件一定要買?
如果想買2手那裡會有得買?
謝謝各高手指導~~
800mah 發表於 2008-7-16 18:28:15 | 只看該作者
分別就係... mr015 可以買, mr01 唔好買
nix 發表於 2008-7-16 19:56:22 | 只看該作者
Get Poison is should a everyday thing   i suggest you buy MR02 or AWD
 樓主| gunman852 發表於 2008-7-16 20:40:54 | 只看該作者

回復 3# 的帖子

nix 兄~~能否指教下~~~謝謝!
800mah 發表於 2008-7-16 20:53:53 | 只看該作者
樓主, 去廣華街買部 mr015/mr02 喇 !
揀車款就得啦. 因為 mr015 同 mr02 互轉 只係舉手之勞.

mr015 一般車款係d 街車, 日本跑車
mr02 一般係d超級跑車, 落場車.
kit1222 發表於 2008-7-17 01:22:52 | 只看該作者
我有AWD放...如想要PM我
 樓主| gunman852 發表於 2008-7-17 10:08:22 | 只看該作者

回復 5# 的帖子

謝謝800mah 的意見同指導~~~但我都想十分之平去開始玩下~~~
我剛剛二手confirm了~mr015 內用mr01 pcb 的試下玩下~~
想問如果我玩厭之後想upgrade 成 m02 pcb 是否很因難?
upgrade o左之後有沒有要調教?
保養有什麼要注意?

而awd 我也十分有興趣,但對來說現在比效貴了一點~~等我學好一點minz的技巧之後再轉來玩下~~~謝謝
checkie 發表於 2008-7-17 10:12:43 | 只看該作者
mr01 pcb ---有前有後but無BREAK
m02 pcb  ---有前有後有BREAK
tomatob 發表於 2008-7-17 10:25:27 | 只看該作者
想知咁多款pcd,其實買邊隻會好啲,佢地有咩分別?  岩岩想開始玩miniz

awd 係唔係最好?定係mr015個啲好啲?
LokSpec 發表於 2008-7-17 10:36:14 | 只看該作者

AWD玩法多D
快又得,甩又得
新車價錢係最貴

不過玩快車的話
MR02想信快過015
電池打橫擺,令重心下降

[OT]反而期待用DNano玩快車 但香港係唔係要等出年至返會大貨?[/OT]
efour 發表於 2008-7-17 10:42:38 | 只看該作者
I will recommend a MR-02. it's easiest to play and set.
MR-015 is just for fun, not running quite as fast as 02 or AWD can ( due to high CG, very easy to flip over at fast / tight corner )

Up to this moment, 02 and AWD is most suitable for serious player. A lot of hop up and setting available. Both 02 and AWD can be very expensive if you want to highly modify.

I will recommend a MR-02 with Atomic 20 / 10º tyre, and ball diff will also be a very good first modify.
800mah 發表於 2008-7-17 11:45:08 | 只看該作者
MR015 / MR02 係同一款 PCB
AMAT 發表於 2008-7-17 11:46:15 | 只看該作者
個人意見,我覺得MR02易玩易SET過AWD.......
tomatob 發表於 2008-7-17 16:23:18 | 只看該作者
聽唔小人講都話awd 難set 車啲, 其實set 起上黎同mr02有咩分別既地方?
飄雪 發表於 2008-7-18 00:27:24 | 只看該作者
本人用awd玩飄移!(只有awd可以飄)!
mr01,02,015都是玩快車!
nix 發表於 2008-7-18 01:05:02 | 只看該作者
As For Starter i will suggest buying a MR02 it should be about the same price as a used 015 as well setting car or everything is more easily  plus we can play together^^ i got poison long ago ........ no cure
ERIXON 發表於 2008-7-24 13:23:40 | 只看該作者

登錄/註冊後可看大圖

我想問香港有無得買呢架?
tomatob 發表於 2008-7-24 14:12:17 | 只看該作者
好似見過下,係貓店附近個間

阿神,你又買架玩下啦,幾過隱架
ERIXON 發表於 2008-7-24 15:31:21 | 只看該作者
原帖由 tomatob 於 2008-7-24 14:12 發表
好似見過下,係貓店附近個間

阿神,你又買架玩下啦,幾過隱架

D毒中緊。
nick5545 發表於 2008-7-25 00:28:49 | 只看該作者

回復 19# 的帖子

師兄,快快解毒!!!