RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2762|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

初來報到 - M03L Mini Cooper

雷公 發表於 2006-4-27 16:02:11 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
有成兩年幾無玩過尼架車﹐最近行過廣華街﹐之後手痕﹐拎番部野出來玩﹐發覺個殼好殘﹐所以買左張花貼曬上去。
祗有小改﹐前後LOW低2MM﹐啤令﹐14T XENON RACING 摩打﹐SERVO SAVER﹐BATTERY QUICK RELEASE﹐仲有一SET未裝上去既避震﹔用緊 ACOMS HAYABUSA TECHNISPORT 4CH FM (一副手工同價錢都好CHEAP既遙控)﹐FUTABA MC330CR ESC。
不過我發覺好難買到有款式既呔鈴﹐而家個SET係GPM低B熊熊海綿呔﹐而家已經屑曬﹐請問係咪可以用HPI MINI既鈴架﹐仲有咩牌子係容易D買同埋邊間架﹖聽你地講快睫有好多。
希望將來有機會同大家去煉車﹐多謝指教。

hc1309 發表於 2006-4-27 16:51:28 | 只看該作者
Welcome
gary 發表於 2006-4-27 19:03:33 | 只看該作者
架車真係好殘下播~
courel500 發表於 2006-4-27 19:59:02 | 只看該作者
原帖由 雷公 於 2006-4-27 16:02 發表
請問係咪可以用HPI MINI既鈴架﹐仲有咩牌子係容易D買同埋邊間架﹖

全部都可以用係你架車度 !
aloha 發表於 2006-4-27 20:38:26 | 只看該作者
你舊果4條太, 留返佢跑灣仔橋底
ckyan 發表於 2006-4-27 23:22:53 | 只看該作者
雷公兄
用14T摩打,會唔會好有快感....

"提外話....跑灣仔橋底,如果用膠呔係唔係冇海棉呔咁好"
 樓主| 雷公 發表於 2006-4-28 01:49:41 | 只看該作者
原帖由 courel500 於 2006-4-27 19:59 發表

全部都可以用係你架車度 !

多謝提供資料﹐KAWADA套鈴好型
 樓主| 雷公 發表於 2006-4-28 02:06:06 | 只看該作者
原帖由 ckyan 於 2006-4-27 23:22 發表
雷公兄
用14T摩打,會唔會好有快感....

"提外話....跑灣仔橋底,如果用膠呔係唔係冇海棉呔咁好"

14T除左直路真係無咩玩﹐入親彎都要小心翼翼﹐出彎又唔可以太大腳油﹐否則條呔打轉﹐尼個就係用14T既犧牲﹐但一出直路就真係成支箭甘鏢﹐真係好有快感架。
灣仔我未跑過﹐不過上星期行過落去﹐個場真係油立立﹐個個都用海綿呔﹐有個人放部TT01+原裝像膠呔﹐跑完兩個圈之後就好無耐走左﹐因為直頭好似溜冰甘﹐轉彎要停曬先控制到。
RX78amuroray 發表於 2006-5-2 20:34:35 | 只看該作者
大家在那裡玩 M 車?
觀星是答案 發表於 2006-5-2 22:03:27 | 只看該作者
原帖由 RX78amuroray 於 2006-5-2 20:34 發表
大家在那裡玩 M 車?

大窩口
 樓主| 雷公 發表於 2006-5-3 01:56:46 | 只看該作者
今日終於比我跑左橋底﹐買左套新GPM海綿呔玩﹐初頭完全失控﹐之後掌握到少少﹐但推頭始終都係問題
不過﹐免費場都算真係幾好玩架喇