RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 3336|回復: 14
打印 上一主題 下一主題
收起左側

有冇方法令tomy aerc 的車速加快?

MAZDA 發表於 2006-1-5 23:02:50 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
其實有冇方法可把tomy aerc 改裝和更換高轉數摩打 , 而另tomy aerc
的車速加快至接近正式電rc 跑車水平 ?

之前好像有人成功改裝tomy aerc 至電rc 跑車水平 ...

thx!
800mah 發表於 2006-1-5 23:05:00 | 只看該作者
原帖由 MAZDA 於 2006-1-5 11:02 PM 發表
......成功改裝tomy aerc 至電rc 跑車水平......

i don't think so....
billy86che 發表於 2006-1-5 23:19:20 | 只看該作者
forget it
椰禮 發表於 2006-1-6 01:38:47 | 只看該作者
咁耐先前既事加上連邊個版友改都唔記得,我諗佢都冇係度註冊
jackleu 發表於 2006-1-6 13:06:54 | 只看該作者
u can just get a better motor to increase the speed
but it is still "one" speed......u can just have forward/backward
the design for steering is too "cheap". there is no way to improve this car to racing level

also the signal transmission is cheap too
Colin 發表於 2006-1-6 18:46:30 | 只看該作者
依個PPT 係第二個網到DL落黎
但唔記得左係邊
入面話部Tomy RC Car 既速度可以比美Mini Z
當然一入彎就收工啦
詳情你自己睇番個PPT la^^~

岩岩發現依到唔比upload ppt
你要就自己搵我啦= ="
Colin 發表於 2006-1-6 19:05:43 | 只看該作者
不如我簡單地講一講個方法你知
可能我既講解會有錯誤ga,所有野以o個個ppt 為準

Tomy aerc 行得慢既主因係因為電線經由主底版出
令到個電流變得好低
一般既魔打都係用唔到
只可以用到佢出既原裝魔打or橙魔
個ppt 既教法就係
直接外置兩電芯供電比個魔打,令到個電流提升番,之後提升車既速度
因為Tomy aerc 呢,本身無預計到有依個改法,所以佢係轉彎方便係極差

題外話,你要唔要Tomy 出既baering 連後車軸,同埋x震彈弓(共3對,6條,分硬,中軟),同埋前面o個陣野既金屬版
你要既話,我平平地放比你.包有九成新,但無盒
chanmingfu 發表於 2006-1-7 22:28:27 | 只看該作者
slau01b 發表於 2006-3-27 00:58:12 | 只看該作者
tomy aero真係可以直駁4粒2A電?
slau01b 發表於 2006-3-28 09:11:46 | 只看該作者
我尋晚黑試過,work,不過未試效果...今晚去買個電池箱,駁埋試下車速如何。
slau01b 發表於 2006-3-30 15:43:51 | 只看該作者
係咪冇人玩tomitech aero架喇?
heiya 發表於 2007-6-12 00:10:12 | 只看該作者
我要幾架玩緊,仲想問吓點先可以轉完灣可行返直線
sfdo 發表於 2007-6-12 08:50:47 | 只看該作者
唔洗諗。
比著我 買架二手 mini z o既 mr01 用原裝摩 都好過佢
韓哥 發表於 2007-6-12 10:37:24 | 只看該作者
4xxxx 發表於 2007-6-20 20:19:06 | 只看該作者
係咪可以直接加個電相落魔打到架....其實有冇得令底板放多d電俾魔打