RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 4549|回復: 34
打印 上一主題 下一主題
收起左側

大家仲有冇玩aero?(加左我d車相)

GARY^^ 發表於 2008-7-29 01:32:03 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
我今日仲重新上油..幫架e9...遲d po相~~
我仲有rx-8, e8, hiace同honda elysion....
部部唔係改犘打就改ling...
咁你地仲有冇玩?有咩車款呀?

我自己d車~~

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

加spacer

登錄/註冊後可看大圖

加brake碟

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

e8

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

hiace

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

hiace可平放(淨殼),可pm我。

rx-8
而家個樣

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

以前個樣

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

nonda elysion
用邊款ling型d?

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

登錄/註冊後可看大圖

椰禮 發表於 2008-7-29 15:59:05 | 只看該作者
當佢仲係我既功課果陣都重有既~交左就冇lo
白色部e8
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... ght=%2B%B7%A6%C2%A7
LokSpec 發表於 2008-7-29 16:36:10 | 只看該作者
原帖由 椰禮 於 2008-7-29 15:59 發表
當佢仲係我既功課果陣都重有既~交左就冇lo
白色部e8
http://bbs.rc-evo.com/viewthread ... ght=%2B%B7%A6%C2%A7

[OT]趁暑假
不如借條Track黎玩
重有,適合放Q-Steer嗎?[/OT]
椰禮 發表於 2008-7-29 16:51:07 | 只看該作者
原帖由 LokSpec 於 2008-7-29 16:36 發表

[OT]趁暑假
不如借條Track黎玩
重有,適合放Q-Steer嗎?[/OT]

咁我仲使玩既
玩q-steer就大過頭啦.........
 樓主| GARY^^ 發表於 2008-7-29 21:43:30 | 只看該作者
最衰係只得兩個ch...頂多兩架一齊行..tomy真pk...
Sephiroth 發表於 2008-7-29 23:03:55 | 只看該作者
原帖由 GARY^^ 於 2008-7-29 01:32 發表
我今日仲重新上油..幫架e9...遲d po相~~
我仲有rx-8, e8, hiace同honda elysion....
部部唔係改犘打就改ling...
咁你地仲有冇玩?有咩車款呀?

我自己d車~~
http://i292.photobucket.com/albums/mm40/ ...

車軨邊度有得賣???
thx~
terrynck 發表於 2008-7-30 06:36:42 | 只看該作者
原帖由 GARY^^ 於 2008-7-29 21:43 發表
最衰係只得兩個ch...頂多兩架一齊行..tomy真pk...

一啲都唔衰 最多6架一齊玩
27MHz、40MHz、27MH(+)、27MH(-)、40MHz(+)、40MHz(-)
不過要微調:
http://flare88.hp.infoseek.co.jp/aerorc/band.html
我一早跟佢改左,四人四架改1.2Vx6(AAA)跑街,用雞摩都超快不過要改闊輪距,如果唔係轉彎會反車。

LokSpec 發表於 2008-7-30 11:18:14 | 只看該作者

回復 1# 的帖子

E9個Look好Match

但得頭有Brake碟,尾冇

樓主| GARY^^ 發表於 2008-7-30 23:35:31 | 只看該作者
原帖由 terrynck 於 2008-7-30 06:36 發表

一啲都唔衰 最多6架一齊玩
27MHz、40MHz、27MH(+)、27MH(-)、40MHz(+)、40MHz(-)
不過要微調:
http://flare88.hp.infoseek.co.jp/aerorc/band.html
我一早跟佢改左,四人四架改1.2Vx6(AA ...

咁西利?! 不過算喇, 我唔玩aero喇drift package仲好~
 樓主| GARY^^ 發表於 2008-7-30 23:37:34 | 只看該作者
原帖由 LokSpec 於 2008-7-30 11:18 發表
E9個Look好Match

但得頭有Brake碟,尾冇

多謝, 我自己都覺得有灣岸feel~~300km/h!!
但你睇真d, 我post左車頭同尾張相呀...好明顯頭尾都有裝brake碟啦
LokSpec 發表於 2008-7-30 23:38:27 | 只看該作者
原帖由 GARY^^ 於 2008-7-30 23:35 發表

咁西利?! 不過算喇, 我唔玩aero喇drift package仲好~

你可以用番Aero R/C殼
留意的是
E8,E9,RX8用長陣
Hiace用短陣
 樓主| GARY^^ 發表於 2008-7-30 23:40:57 | 只看該作者
原帖由 LokSpec 於 2008-7-30 23:38 發表

你可以用番Aero R/C殼
留意的是
E8,E9,RX8用長陣
Hiace用短陣

thx for reminding~
不過我聼日去買左之後我就會專心玩drift唔玩aero
LokSpec 發表於 2008-7-31 09:52:08 | 只看該作者
原帖由 GARY^^ 於 2008-7-30 23:37 發表

多謝, 我自己都覺得有灣岸feel~~300km/h!!
但你睇真d, 我post左車頭同尾張相呀...好明顯頭尾都有裝brake碟啦

太暗睇得唔清
是否用1/24模型改落去?
雲+ 發表於 2008-7-31 12:31:16 | 只看該作者
正呀...紅色架evo好靚
terrynck 發表於 2008-7-31 13:35:26 | 只看該作者
Aero EVO都唔够REALDRIVE MiNi EVO靚
 樓主| GARY^^ 發表於 2008-7-31 13:41:12 | 只看該作者
原帖由 terrynck 於 2008-7-31 13:35 發表
Aero EVO都唔够REALDRIVE MiNi EVO靚

的確幾靚ge...不過你部車賣緊佰幾銀, aero只需50幾60蚊ja wo, 一分錢, 一分貨啦..呢d野....
terrynck 發表於 2008-7-31 14:33:54 | 只看該作者
原帖由 GARY^^ 於 2008-7-31 13:41 發表

的確幾靚ge...不過你部車賣緊佰幾銀, aero只需50幾60蚊ja wo, 一分錢, 一分貨啦..呢d野....

但Aero WRX w/包圍 靚過REALDRIVE MiNi WRX,係做模師技巧問題、唔關錢事...
椰禮 發表於 2008-7-31 19:55:39 | 只看該作者
我比較想睇9代sti,好似有出過,官網冇更新,香港都好似冇番貨~
我都係睇到tomy d廣告link見到個樣超型仔
terrynck 發表於 2008-7-31 20:08:29 | 只看該作者
原帖由 椰禮 於 2008-7-31 19:55 發表
我比較想睇9代sti,好似有出過,官網冇更新,香港都好似冇番貨~
我都係睇到tomy d廣告link見到個樣超型仔

9代sti香港冇返貨
椰禮 發表於 2008-7-31 20:18:49 | 只看該作者
透明殼@.@"
除左對翼之外,真係好靚仔