RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 2356|回復: 7
打印 上一主題 下一主題
收起左側

drift package light性能方面有咩改裝?

GARY^^ 發表於 2008-8-2 18:58:10 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
摩打...原裝果個都夠玩...遲下先換...要換個低扭勁d ge...
bearing, 有得都換啦, 但係用咩size?
支前單向點樣拆開? 又有咩改良?
本身轉向角度都夠大...但係成日都自動搶軚,頭6成日喺度fua左fua右....
齒輪...睇來要等tomy出快齒先有得改....
重心幾好...但我發覺飄左"飄"ge時間長同飄得靚過"飄"右...唔知係咪d電擺位影響...此終車身左邊輕過右邊....唔通要加重番左邊平衡番??
prowede 發表於 2008-8-2 19:09:23 | 只看該作者
我反而覺得飄右係好d
另外部野行直線都唔係睇直, 向後行就仲差
 樓主| GARY^^ 發表於 2008-8-3 00:04:19 | 只看該作者
直線行得幾直吖...
bearing用咩size, 有冇c hing知?
LokSpec 發表於 2008-8-3 00:27:00 | 只看該作者
1312 發表於 2008-8-4 00:39:00 | 只看該作者
wait..............later must be option parts
motor.........gear......or bearing
tomatob 發表於 2008-8-4 10:32:22 | 只看該作者
如果改野真係都唔知點改,本人覺得換個扭力好啲既摩打同換啲bearing 就夠,因為原裝摩打唔多夠力,係一啲唔夠滑既地面係較難飄,好似打左立既油木地版係難飄過雲石地版

呢架車仔真係幾好玩,又平,係屋企玩一流,啲細彎幾好,不過一到啲大彎就難控制啲
WallaceNg 發表於 2008-8-4 10:45:15 | 只看該作者
原帖由 tomatob 於 2008-8-4 10:32 發表
如果改野真係都唔知點改,本人覺得換個扭力好啲既摩打同換啲bearing 就夠,因為原裝摩打唔多夠力,係一啲唔夠滑既地面係較難飄,好似打左立既油木地版係難飄過雲石地版

呢架車仔真係幾好玩,又平,係 ...

所以我覺得個胎太滑,如果用快魔係好難控,個尾太甩
LokSpec 發表於 2008-8-4 12:24:04 | 只看該作者

回復 6# 的帖子

全車Bearing
摩打用大力少少都夠玩

我反而想緊辦法改善轉向反應
同埋摩打散熱,現在摩打D熱係焗住係車架內