RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: max00900
打印 上一主題 下一主題
收起左側

新手上路之TOMY Drift R32 DIY!!

椰禮 發表於 2008-8-17 22:31:41 | 只看該作者

打柴左9世.....以前起頭整錯左,冇心整~
得番一隻殼不過改底左前利,L位未痴番,想用黎
改veilside vs-gt包圍,不過冇晒動力整,正想放棄
skywoo1105 發表於 2008-8-17 22:44:27 | 只看該作者
部GTT掂啊
我想睇下尾沙版d相...
你用磨機定沙紙磨??
沙紙我怕成世都未磨完....
同埋呢..你磨薄咁多..油蓋洗唔洗再刻過線?

tomy部野既好處,,甩左本身d身先噴就唔洗上灰..哈哈哈
不過我噴左先知d原色咁易甩..

椰禮 發表於 2008-8-18 12:00:59 | 只看該作者
原帖由 skywoo1105 於 2008-8-17 22:44 發表
部GTT掂啊
我想睇下尾沙版d相...
你用磨機定沙紙磨??
沙紙我怕成世都未磨完....
同埋呢..你磨薄咁多..油蓋洗唔洗再刻過線?

tomy部野既好處,,甩左本身d身先噴就唔洗上灰..哈哈哈
不過我噴左先知d原色咁易甩.. ...

我都唔係好記我~應該用完磨機再用沙紙再用幼沙紙,因為磨機
幫我磨到沙板條線出黎,但係一錯左就......
油蓋要刻過D線~

尾沙板相我比張師兄相你參考~我自己冇影~
E位師兄帶動左我整2門GTT,不過佢都未整完
skywoo1105 發表於 2008-8-18 17:06:39 | 只看該作者
我自己都好想整...
不過miniz殼 $180個...
DPL $200部...
aero rc最抵,不過頭燈銀色既...

真係愈來愈憎gtr34...
沙版拋咁闊托咩...
椰禮 發表於 2008-8-18 17:47:03 | 只看該作者
原帖由 skywoo1105 於 2008-8-18 17:06 發表
我自己都好想整...
不過miniz殼 $180個...
DPL $200部...
aero rc最抵,不過頭燈銀色既...

真係愈來愈憎gtr34...
沙版拋咁闊托咩...

34mini-z白殼$130應該有ga~白殼會平d,而且改gtt都唔會要r章
不過你可以試下係kws惠康/車中x果頭有間乜都賣,又1:6小牛、坦克、船、minibike既間野,
雖然唔係好識講間野,佢近門口d廚窗放左d假既mini-z殼,有996 enzo TT之類,你試下問佢有
冇mini-z gtr殼,雖然質料差d,好多位要搞,勝在$30個~但係唔知宜家咩價

如果你識得用透明膠板既話,買aero部34改透明燈罩都得姐
skywoo1105 發表於 2008-8-18 19:04:42 | 只看該作者
頭燈好似唔係平直....
我知你講邊間,,創* 斜對面果間...好似冇晒果d殼lu...
白殼都$130...
不如買多部DPL做"是啤"好過?
平既都係$180-199