RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
查看: 1814|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

awd玩drift要買乜?

hillfaihk 發表於 2008-8-25 15:17:42 | 只看該作者 回帖獎勵 |倒序瀏覽 |閱讀模式

遊客登錄

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有帳號?新玩家註冊

x
一架全原裝awd玩drift要買乜野改裝先呢?
frankie1999 發表於 2008-8-25 15:21:56 | 只看該作者
一套DRIFT呔
 樓主| hillfaihk 發表於 2008-8-25 15:24:23 | 只看該作者
scalpel 發表於 2008-8-25 16:11:52 | 只看該作者
原帖由 hillfaihk 於 2008-8-25 15:24 發表

已經換左...但係重有冇邊d換左對DRIFT有幫助呢?

轉向杯同尾呔尺!
akwan11 發表於 2008-8-25 20:44:58 | 只看該作者
原帖由 scalpel 於 2008-8-25 16:11 發表

轉向杯同尾呔尺!

轉向杯同尾呔尺即係咩呀請問??
 樓主| hillfaihk 發表於 2008-9-2 06:40:45 | 只看該作者
原帖由 scalpel 於 2008-8-25 16:11 發表

轉向杯同尾呔尺!

去過kws睇過轉向杯同尾呔尺都有d度數分.唔知drift要用邊隻度數呢?同埋d度數有乜作用呢?
我重想知頭單向&尾個支...(唔知叫乜)洗唔洗換架?要換大約要幾多錢呢?睇過個價錢差距都好大.都唔知買邊隻好..
有冇c兄可以話比我知邊隻岩玩drift用..唔想買錯野=.=  thz!!
瘋語飄移 發表於 2008-9-2 17:25:12 | 只看該作者
原帖由 hillfaihk 於 2008-9-2 06:40 發表

去過kws睇過轉向杯同尾呔尺都有d度數分.唔知drift要用邊隻度數呢?同埋d度數有乜作用呢?
我重想知頭單向&尾個支...(唔知叫乜)洗唔洗換架?要換大約要幾多錢呢?睇過個價錢差距都好大.都唔知買邊隻好..
有冇c兄可以話 ...

真係用番0度杯同原裝呔尺ok嫁喇,有度數既杯,咪玩玩下變左0度,無意思...如果你想轉細灣靈活d,就買頭單啦...不過變相要換尾直軸...
京商頭單2百5樓下,其他牌子就唔知,不過見人用過...好似唔係好岩位,有怪聲...所以有錢就買京商啦
 樓主| hillfaihk 發表於 2008-9-3 05:42:15 | 只看該作者
原帖由 瘋語飄移 於 2008-9-2 17:25 發表

真係用番0度杯同原裝呔尺ok嫁喇,有度數既杯,咪玩玩下變左0度,無意思...如果你想轉細灣靈活d,就買頭單啦...不過變相要換尾直軸...
京商頭單2百5樓下,其他牌子就唔知,不過見人用過...好似唔係好岩位,有怪聲...所以有 ...

咁原裝個轉向杯係幾多度架?咁除左c兄所講頭單.尾直軸(幾多錢架?)重有冇其他重要野要換呢?thz!!
 樓主| hillfaihk 發表於 2008-9-3 05:46:13 | 只看該作者
原帖由 瘋語飄移 於 2008-9-2 17:25 發表

京商頭單2百5樓下,其他牌子就唔知,不過見人用過...好似唔係好岩位,有怪聲...所以有 ...

重有個問題想問下c兄知唔知玩DRIFT用邊隻齒輪比 比較好呢?睇左說明書都唔係好明..同埋洗唔洗換金屬個d呢?thz!!
瘋語飄移 發表於 2008-9-3 20:26:27 | 只看該作者
原帖由 hillfaihk 於 2008-9-3 05:46 發表

重有個問題想問下c兄知唔知玩DRIFT用邊隻齒輪比 比較好呢?睇左說明書都唔係好明..同埋洗唔洗換金屬個d呢?thz!!

原裝杯已經0度,唔駛換...齒比用17.29 or 31夠,唔駛咁食電,玩耐d,金屬要買就買摩打片同蓋...頭單尾直...加埋$300有找,其實都可以唔換住,換個x-speed摩打先...
 樓主| hillfaihk 發表於 2008-9-3 22:32:55 | 只看該作者
原帖由 瘋語飄移 於 2008-9-3 20:26 發表

原裝杯已經0度,唔駛換...齒比用17.29 or 31夠,唔駛咁食電,玩耐d,金屬要買就買摩打片同蓋...頭單尾直...加埋$300有找,其實都可以唔換住,換個x-speed摩打先...

thz!!!