RC EVOLUTION - 遙控工房 - 香港RC遙控車討論區

新玩家註冊
搜索
返回列表 發新帖
樓主: 啊甘
打印 上一主題 下一主題
收起左側

今日買左部mini z awd 淨車

hillfaihk 發表於 2008-9-11 20:55:50 | 只看該作者
有冇c兄可以話我知呢?
gogoyo123 發表於 2008-9-11 21:53:07 | 只看該作者
pn係我嫁!!我係pn佬
ANDYMIRIAM 發表於 2008-9-12 11:13:03 | 只看該作者
原帖由 hillfaihk 於 2008-9-10 21:07 發表

其實用邊隻比較好呢?同埋洗唔洗好似1/10咁要放清d電先再叉呢?我都唔知邊隻叉機比較好用.又快又安全呢?我見過gp出過白色企身個隻15分鐘叉機好似幾好咁.唔知得唔得呢?thz!!

充電前~放清電先差是需要的~

gp出的十五分鐘充電..是又快又安全不過比較容易差死電~

差機如果想好少少見意買返專門用於搖控車充電機,如muchmore,ice,等.....這些吧!
這些充電器,充出來的電比較爆!
若覺得專門供搖控車充電機煩的話
GP 的充電機其實不是不可以使用~不過15分鐘的不太見意使用,用充電時間1小時的會比較好吧!

henry888 發表於 2008-9-13 06:39:07 | 只看該作者
原帖由 hillfaihk 於 2008-9-10 21:07 發表

其實用邊隻比較好呢?同埋洗唔洗好似1/10咁要放清d電先再叉呢?我都唔知邊隻叉機比較好用.又快又安全呢?我見過gp出過白色企身個隻15分鐘叉機好似幾好咁.唔知得唔得呢?thz!!

果個GP叉機用3A差嫁, 咩電都死啦, 不過初初真係好爆嫁
我地係會放清d電先叉番
henry888 發表於 2008-9-13 06:42:58 | 只看該作者
原帖由 hillfaihk 於 2008-9-10 21:00 發表

我都換左隻3racing .玩左十分鐘到個塊野真係好熱.熱到真係驚熱熔個車架...隻pn好似好正咁喎.但係側邊個塊係黎導風定係散熱架?

散熱熱係好事, 熱量係一定存在架喇, 如果散熱熱代表佢有效將d熱力散出黎, 如果架車所有野都正常的話, 個愈熱愈好
hillfaihk 發表於 2008-9-13 20:56:09 | 只看該作者
原帖由 henry888 於 2008-9-13 06:39 發表

果個GP叉機用3A差嫁, 咩電都死啦, 不過初初真係好爆嫁
我地係會放清d電先叉番

咁點樣放電架?平時見過個d叉機都好似無放電個功能咁?係唔係要用返玩車個d叉機先有呢?但係又係點用架?都唔同平時個d.只係得個兩條線.....有冇c兄教下小弟呢.... thz!!